Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Ο τρόπος που ανοίγουν τα σχολεία δημιουργεί συνθήκες παραπέρα μετάδοσης του ιού


Η μέρα που ανοίγουν τα σχολεία θα έπρεπε να είναι μέρα χαράς και ανακούφισης, καθώς άλλωστε η κυβέρνηση είχε το χρόνο αυτό το δίμηνο που ήταν κλειστά να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια, όμως αυτό δεν έγινε, δήλωσε μιλώντας στον «REAL FM», ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ. (AUDIO)

Αποτέλεσμα των παραπάνω όπως εξήγησε είναι να κυριαρχεί ο φόβος και η ανασφάλεια, ενώ πρόσθεσε ότι ο τρόπος που ανοίγουν τα σχολεία δημιουργεί συνθήκες παραπέρα μετάδοσης του ιού.

Ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση είναι επικίνδυνος, τόνισε ο Σ. Μαρίνης επισημαίνοντας ότι το μόνο μέτρο που προτείνει η κυβέρνηση είναι να ανοίγουν κάθε 20 λεπτά τα παράθυρα για να αερίζονται οι τάξεις... Οι διαφορετικές ώρες προσέλευσης, τα διαφορετικά διαλείμματα και τα άλλα που προτείνονται είχαν εφαρμοστεί εξάλλου και το προηγούμενο διάστημα και φάνηκε ότι δεν είναι αρκετά, εξήγησε ο Σ. Μαρίνης που επισήμανε την ανάγκη να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα και να προσληφθεί το απαραίτητο επιπλέον προσωπικό.

«Είναι πολιτική επιλογή η πανδημία και στην εκπαίδευση να βγει για το κράτος τσάμπα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Σ. Μαρίνης.

Μάσα στο 2020 έγιναν μόνο 6 μήνες μάθημα, γιατί η τηλεκπαίδευση προφανώς δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία και δεν αθροίζεται στο κανονικό μάθημα, είπε ο Σ. Μαρίνης και επισήμανε την ανάγκη να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί με Ενισχυτική Διδασκαλία, Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, προσαρμογή της ύλης κ.ο.κ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου