Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Να χορηγηθούν Μέσα Ατομικής Προστασίας των εργαζόμενων του δήμου


Τον περασμένο Ιούλη με επιστολή μας είχαμε ενημερώσει εσάς και όλους τους δημοτικούς συμβούλους, για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του δήμου. Είχαμε αναφερθεί και στο πρόβλημα της έλλειψης Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ). Η κατάσταση όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά πήγε ακόμη περισσότερο πίσω με την ακύρωση της μελέτης που υπήρχε.

Πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση, για να γίνει κατανοητό πόσο απαραίτητα είναι τα ΜΑΠ για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, ειδικά αυτή την περίοδο με τις βροχές και τα χιόνια, αλλά και λόγω της πανδημίας. Βέβαια, υγιεινή και ασφάλεια για τους εργαζόμενους δεν είναι μόνο τα απαραίτητα ΜΑΠ, αλλά και η κατάσταση του στόλου οχημάτων, η κατάσταση των εργοταξίων, η εντατικοποίηση της εργασίας εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού κ.ά.

Σας κοινοποιούμε:

- Ανακοίνωση που αναφέρατε στο πρόβλημα των ΜΑΠ και την αποζημίωση που δικαιούνται οι εργαζόμενοι για τα ΜΑΠ παρελθόντων ετών που δεν τους χορηγήθηκαν.

- Ανακοίνωση για τη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, όπου ουσιαστικά δεν δόθηκαν απαντήσεις για το θέμα.

- Φωτογραφίες που δείχνουν ποια είναι η κατάσταση με τα ΜΑΠ στον Δ. Θεσσαλονίκης.

- Την επιστολή που σας είχαμε στείλει στις 18 Ιούλη.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, αποστέλλοντάς τους τα παραπάνω έγγραφα και σας ζητούμε να συζητηθεί αυτό το σοβαρό για τους εργαζόμενους θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας 25 Γενάρη. Ζητούμε την πολιτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την άμεση διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια όλων των ΜΑΠ και την αποζημίωση-πληρωμή στους εργαζόμενους των ΜΑΠ παρελθόντων ετών που δεν χορηγήθηκαν, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία

 ΔΑΣ ΟΤΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου