Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Λιγότερες και με πληρότητα 100% οι κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ στον «Ευαγγελισμό»


Από τις 44 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ σήμερα λειτουργούν οι 32 με πληρότητα 100% ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Ηλίας Σιώρας, που μίλησε το βράδυ της Τρίτης στο κανάλι «Kontra». Πρόσθεσε πως δεν λειτουργούν όλες οι κλίνες διότι καθυστέρησαν εργασίες που θα έπρεπε να είχαν γίνει και εξέφρασε την ελπίδα τις επόμενες μέρες να λειτουργήσουν.

Σημείωσε ότι στις απλές κλίνες Covid-19 την περασμένη εβδομάδα νοσηλεύονταν 70 ασθενείς με κορονοϊό και την Τρίτη έφτασαν τους 95. Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχει έλλειμμα προσωπικού και λόγω των κρουσμάτων σε υγειονομικούς που μπαίνουν σε καραντίνα. Τόνισε ότι πρέπει άμεσα να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που αναδεικνύει η ΟΕΝΓΕ. 

Ο Ηλίας Σιώρας σημείωσε ακόμα πως κάνουν τα νοσοκομεία μίας νόσου και μειώνονται οι χειρουργικές αίθουσες, στον «Ευαγγελισμό» -όπως είπε- από 14 μειώνονται σε επτά από σήμερα Τετάρτη. Ανέφερε πως το αποτέλεσμα θα είναι η καθυστέρηση για μήνες στις χειρουργικές επεμβάσεις σε ασθενείς. Πρόσθεσε ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις τόσο στα νοσοκομεία όσο και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. 

 

1 σχόλιο:

  1. .....Με δυο λόγια νεοφιλελευθερισμός με κάποιους κανόνες ενδεχομένως. Τα κέρδη των πολυεθνικών στα ύψη, τα κεφάλαια και τα κέρδη των τραπεζών διασφαλίζονται απόλυτα και αυτό αποτελεί την πρόταση του άρθρου των έξι και την προοπτική ανάπτυξης των φτωχών χωρών. Αξίζει να σημειωθεί η απάντηση που έδωσε η Κ. Λαγκάρντ σε αίτημα διαγραφής χρέους που συσσωρεύτηκε μέσα στην πανδημία: “Είναι αδιανόητη η διαγραφή χρέους, τα χρέη είναι βιώσιμα, μακροπρόθεσμα διαχειρίσιμα και οι επενδύσεις που θα γίνουν θα δημιουργήσουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στους καθορισμένους για το μέλλον τομείς”, δηλαδή την πράσινη οικονομία.

    Παγκόσμια συνεργασία ιστορικά δεν υπήρξε ποτέ, αφού αυτή προϋποθέτει ενιαία οικονομικά συμφέροντα σε όλα τα επίπεδα διεθνώς και σε κάθε κλάδο της οικονομίας, μεταξύ κρατών με πολύ διαφορετικούς προσανατολισμούς που υπακούουν σε ριζικά διαφορετικά συμφέροντα. Προϋποθέτει απόλυτη κυριαρχία ενός πολυεθνικού μονοπωλίου κατά κλάδο της οικονομίας, εξάλειψη των αντιθέσεων μεταξύ των κρατών. Είναι δηλαδή ο περίφημος υπεριμπεριαλισμός κατά τους ηγέτες της Β’ Διεθνούς, που όμως ποτέ δεν πρόκειται να προκύψει, αφού στην τάση για διεθνοποίηση των κεφαλαίων και των οικονομιών, στην τάση για συγκέντρωση και συγκεντροποίηση των κεφαλαίων αντεπιδρά ο ανταγωνισμός μεταξύ τους για την επικράτηση. Μία απλή ματιά στις διεθνείς σχέσεις σήμερα, στις αντιπαραθέσεις πείθει ότι η πολυμερής συνεργασία παγκόσμια που προτείνει το άρθρο είναι αυταπάτη ή μάλλον απλή απάτη.

    Είναι μία κίνηση των αστικών τάξεων των χωρών της Ευρώπης που στόχο έχει τη βελτίωση του αντιλαϊκού προφίλ τους στα μάτια των λαών, την εξασφάλιση καλύτερων όρων στον ανταγωνισμό με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τον αποπροσανατολισμό και την ενσωμάτωση των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης.

    Η βελτίωση των συνθηκών ζωής των εργαζομένων σε όλες τις χώρες και η απαλλαγή των εξαρτημένων χωρών από τα χρέη και την εκμετάλλευση μόνο με το μαζικό αγώνα εναντίον των αστικών τάξεων και του ιμπεριαλισμού μπορεί να επιτευχθεί. Δεν πρέπει να περιμένουν απολύτως τίποτα από τις κυρίαρχες χώρες, είτε αυτές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποιαδήποτε άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη. Δεν μπορούν να περιμένουν φυσικά τίποτε από τις κυρίαρχες τάξεις των χωρών τους.

    Η βελτίωση της ζωής τους περνάει μέσα από τον αγώνα για την ανατροπή τους. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2600-polymeris-pagkosmia-synergasia-i-alla-logia-n-agapiomaste...... Ο Καπιταλισμός σήμερα βρίσκεται στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο σχεδόν παγκόσμια με σχέσεις Αλληλεξάρτησης στα πλαίσια της ανισόμετρης ανάπτυξης και η κάθε αστική τάξη έχει διαφορετική θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Μπροστά σε αυτή την αλάνθαστη θέση του ΛΕΝΙΝ που δικαιώθηκε απο την ζωή έχουμε οπορτουνιστικές μικροαστικές παπάτζες απο την Λευκάδα... σαπισμένες που βρώμισαν με ένα και μόνο στόχο. Να μη βλέπει ο λαός το πραγματικό ένοχο που είναι η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και να εγκλωβίζεται στο καπιταλιστικό σύστημα με όχημα την ...εθνική αστική τάξη.... με το παραμύθι του ...αταξικού... αντιιμπεριαλιστικού αγώνα και την εγκληματική θεωρία των ...σταδίων...που με τόσο αίμα έχουν πληρώσει οι λαοί παγκόσμια. Αυτά τα ταξικά ναυάγια του Μανιαδάκη είχαν την απαίτηση να κάνουν κουμάντο στο ΚΚΕ. Ευτυχώς για τον λαό οι Κομμουνιστές πετάξαμε έξω την σαπίλα... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου