Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Ακούστηκε δυνατά το αίτημα για απόσυρση του αντιδραστικού νομοσχεδίου


Με αποφασιστικότητα, μαζικότητα, μαχητικότητα, χιλιάδες φοιτητές και μαζί τους εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές κι εργαζόμενοι διαδήλωσαν για άλλη μια φορά ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο έντασης της καταστολής και των φραγμών στη μόρφωση που συζητιέται στη Βουλή.

Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε μπροστά στη Βουλή με τους Φοιτητικούς Συλλόγους να ανανεώνουν το αγωνιστικό τους ραντεβού με νέα κινητοποίηση αύριο, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. «Με το σημερινό μας μαχητικό και οργανωμένο συλλαλητήριο καταφέραμε ακουστούν η φωνή, τα αιτήματα, οι διεκδικήσεις μας σε όλη την Αθήνα», τόνισαν. 

Η κινητοποίηση ξεκίνησε μετά το μεσημέρι με μαζικότατη συγκέντρωση στα Προπύλαια, που απλώθηκε σε όλη την Πανεπιστημίου, φτάνοντας μέχρι την Ομόνοια και ανεβαίνοντας στη συνέχεια τη Σταδίου. Το σύνθημα «Φοιτητές - εργατιά μια φωνή και μια γροθιά» κυριάρχησε όταν η πορεία περνούσε μπροστά από το υπουργείο Εργασίας.

Φτάνοντας στο Σύνταγμα τα μπλοκ φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών κι εργαζομένων, παρέμειναν για πολλή ώρα φωνάζοντας συνθήματα, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, απαιτώντας να ανοίξουν σχολεία και σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών απέναντι σε φοιτητικά μπλοκ που κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, ωστόσο το συλλαλητήριο συνεχίστηκε δυναμικά, με αμείωτη ένταση των συνθημάτων για τις πραγματικές ανάγκες των πανεπιστημίων και των φοιτητών.

Αφού ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στη Βουλή, φοιτητικά μπλοκ που κατευθύνθηκαν για να διαλυθούν στα Προπύλαια, με πρόσχημα ενέργειες ομάδας κουκουλοφόρων, δέχτηκαν εκ νέου άγρια επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ έγιναν και πολλές προσαγωγές.


Το σχέδιο καταστολής και φίμωσης δεν πέρασε!

Όλοι στο άγαλμα Βενιζέλου!

«Το σχέδιο καταστολής και φίμωσης του φοιτητικού συλλαλητηρίου δεν πέρασε! Οι ίδιοι οι φοιτητές μέσα από το μπλοκ τους οργανωμένα περιφρούρησαν την πορεία τους! Ο στόχος της κυβέρνησης να μας τρομοκρατήσει έχει μείνει εδώ και καιρό ανεκπλήρωτος.»

Αυτό σημειώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαλύσει το μεσημεριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην πόλη και προσθέτουν:

«Συνεχίζουμε γιατί έχουμε δίκαιο! Γιατί οι ανάγκες για μόρφωση και υγεία δεν υποχωρούν παρά την καταστολή και την τρομοκρατία. Όλοι στις 17.30 στο άγαλμα Βενιζέλου με τα εργατικά σωματεία της πόλης! Μαζί με τον λαό και τους εργαζόμενους η νεολαία θα υψώσει το ανάστημα της και δεν θα πάει ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις της».

3 σχόλια:

  1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΣ ΚΝΕ Το «νομοσχέδιο-ζόμπι» Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη θα μείνει στα χαρτιά!
    https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/250310/nomoshediozompi-kerameos-hrysohoidi-tha-meinei-sta-hartia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα

    https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/250312/xekinise-neo-panekpaideytiko-syllalitirio-enantia-sto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, συνεχίστηκε το νέο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, γονέων και εργαζομένων.

    https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/250320/mahitiki-poreia-stoys-kentrikoys-dromoys-tis-polis-videofoto

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου