Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Δεν είμαστε στην κατάσταση που πρέπει για την αντιμετώπιση της πανδημίας έναν χρόνο μετά

 
Δεν είμαστε στην κατάσταση που πρέπει για την αντιμετώπιση της πανδημίας ένα χρόνο μετά, τόνισε ο Ηλίας Σιώρας, γιατρός και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «Alert» για τη συμπλήρωση ενός χρόνου της πανδημίας στην χώρα μας.

Αυτό έγινε, σημείωσε ο Ηλ. Σιώρας, γιατί δεν λήφθηκαν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, παρά το γεγονός ότι πέρασε ένας χρόνος και τρία κύματα πανδημίας με τα βασικά προβλήματα να παραμένουν, όπως η διασπορά στους χώρους εργασίας, στα νοσοκομεία και αλλού, τα λίγα τεστ σε σχέση με τις ανάγκες κλπ..

Αν κρίνουμε από την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Παμμακάριστος», επεσήμανε, βλέπουμε ότι υπάρχει μια υπερπληρότητα στις απλές κλίνες και στις ΜΕΘ κλίνες Covid, δεν προστέθηκαν νέες κλίνες ΜΕΘ από το καλοκαίρι, ενώ οι 200 που είναι στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν αποδοθεί για τις δημόσιες ανάγκες, δεν έχει γίνει καμία επίταξη. Το προσωπικό, συνέχισε, είναι αγανακτισμένο, καθώς έχουμε φτάσει στο σημείο ο ειδικευόμενοι γιατροί να κάνουν 8 και 10 εφημερίες τον μήνα, με μερικές απ' αυτές να είναι και απλήρωτες.

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε, πριν από την πανδημία είχαμε αθροιστικά για όλο το υγειονομικό προσωπικό 30.000 ελλείψεις όλων των ειδικοτήτων, αυτή τη στιγμή έχουν προσλάβει μόλις 5 - 6.000 επικουρικούς, ενώ οι δαπάνες Υγείας έχουν μειωθεί.

4 σχόλια:

  1. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/ygeia/2618-tha-ithela-na-matho-na-zo-epitelous Οι χαφιέδες του Μανιαδάκη σε δράση ενάντια στην ...κακιά δεξιά.... που καταστρέφει την χώρα. Οτι την χώρα την κατέστρεψαν για 46 χρόνια Αριστερές και δεξιές κυβερνήσεις δεν το ξέρουν.... Οτι τα ίδια ακριβώς γίνονται σε ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΤΣΕΧΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ με αριστερές κυβερνήσεις και την συμμετοχή ...Κ.Κ το ξέχασαν.... Για τα εγκλήματα ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε στην Συρία μας μίλησαν....για τα εγκλήματα Ρωσίας Ιραν δεν βγάζουν άχνα. Θέλουν ΄λέει ...σοσιαλισμό.... αλλά με νόμους του καπιταλισμού ενάντια στα ...κακά μονοπώλια.... αγκαλιά όμως με την ...εθνική αστική τάξη.... Αυτό είναι το κατάντημα όλου του Οπορτουνιστικού συρφετού της ....ΠΑΣΟΚΑΡΑΣ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.902.gr/eidisi/politiki/252171/sholio-gia-tin-stasi-tis-kyvernisis-apenanti-ston-kratoymeno-d-koyfontina Σε σχόλιο για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στον κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει τα εξής:

    «Οι πράξεις του Κουφοντίνα έχουν κριθεί πολιτικά, ηθικά και νομικά με την καταδίκη του.

    Σήμερα όμως δεν κρίνεται αυτό, αλλά το δικαίωμα ενός κρατούμενου στη δίκαιη κι αξιοπρεπή μεταχείριση, το οποίο θυσιάζεται στο βωμό των επιλογών της κυβέρνησης που κάνει επίδειξη κρατικής πυγμής κι αναζητά άλλοθι καταστολής με τελικό αποδέκτη το λαό.

    Δεν πρόκειται να επικαλεστούμε το «κράτος δικαίου», γιατί ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται στο πλαίσιο της δικτατορίας του κεφαλαίου. Μόνη απάντηση απέναντι στο αντιδραστικό νομοθετικό οπλοστάσιο, τους τρομονόμους και την καταστολή των κυβερνήσεων και της ΕΕ, είναι η οργανωμένη εργατική-λαϊκή πάλη»..... Μία εξαιρετική ανακοίνωση του ΚΚΕ για το θέμα με σωστή στάση απέναντι στον προβοκατόρικο μηχανισμό της ..17Ν... και στο καπιταλιστικό κράτος που την δημιούργησε και την χρησιμοποίησε όλα αυτά τα χρόνια για να χτυπήσει το εργατικό λαικό κίνημα και τους κομμουνιστές. Ολοι οι κρατούμενοι πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα και να μην παραβιάζονται. Αυτό ισχύει για Κουφοντίνα Μιχαλολιάκο Κασιδιάρη Λαγό κ.α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.imerodromos.gr/kke-gia-koyfontina-oi-praxeis-toy-echoyn-krithei-simera-krinontai-ta-dikaiomata-enos-kratoymenoy/ Η Ανακοίνωση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη και δεν παίρνει διαστρέβλωση. Η Κυβέρνηση ψάχνει την καταστολή και οι Προβοκάτορες της ..17Ν... την προσφέρουν απλόχερα. Κανείς δεν μπορεί να παίξει με την ανακοίνωση του ΚΚΕ το παιχνίδι της ...πασοκάρας... με ότι όνομα και να εμφανίζεται. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Οι πράξεις του Δ.Κ." .... και που τις ξέρουμε;
    Τα μόνα που ξέρουμε είναι:
    α) Κάποια μυστηριώδη εγκλήματα, γιατί είδαμε τα πτώματα.
    β) Τις βαρύγδουπες δημοσιεύσεις της ..."Ελευθεροτυπίας", με τις "προκηρύξεις/ανακοινώσεις", που έφεραν την υπογραφή "17Ν" και κατά δήλωσή της (της φυλλάδας) τις ανέσυρε από έναν ...υπαίθριο σκουπιδοτενεκέ(!) με υπόδειξη ανωνύμου τηλεφωνητή! Ο,τι θέλετε πιστεύετε! Μια ωραία διήγηση για το άλλοθι της φυλλάδας, που είχε επιλεγεί σαν γραφείο τύπου του μυστηριώδους οργανισμού, που αυτοσυστηνόταν σαν "17Ν".
    γ) Την σύλληψη-show, (που μάλιστα είχε ...προαναγγελθεί από το "ΒΗΜΑ" του τότε ΔΟΛ!) ενός ανεκδιήγητου τσούρμου από αλληλοκατηγορούμενα ανθρωπάρια, χαμηλού IQ, που μας συστήθηκαν σε "μέλη" της σούπερ-ντούπερ οργανωσάρας.
    δ) Την ...γκλαμουράτη αυτοπαράδοση(!) του "αμετανόητου" "φαρμακοχέρη", και την δήλωσή του ότι "είμαι ο εκτελεστής των 11 θυμάτων".
    ε) Ενα βράδι σε μια τιβί εμφάνισαν (τους "ξέφυγε";) συνέντευξη ενός μπάρμπα του, που δήλωνε ότι ο Δ.Κ. δούλευε στην ...ΚΥΠ! Αυτό πέρασε στα "ψιλά γράμματα" και ...δεν ξανακούστηκε!
    ζ) Εγινε επίσης γνωστό, πως τέλη των 70-ties ανήκε σε "Τοπική" του ΠΑΣΟΚ Γκύζη.

    Αυτές είναι, σε αδρές γραμμές "οι πράξεις του Δ.Κ.", που ξέρουμε.
    Στα κανάλια και σε πρώτο πλάνο είναι, με λίγα λόγια, εκείνες, που μας είπαν ότι πρέπει να ξέρουμε.
    Τι πράγματι πιστεύει ο καθένας μας για "τις πράξεις του Δ.Κ";
    Ο,τι (νομίζει πως) τον βολεύει.....

    Το μόνο σίγουρο είναι η ηθική καταδίκη του για τις αδικαιολόγητες δολοφονίες (και όχι "εκτελέσεις"...) από την πλειοψηφία του Λαού, που ξέρει να είναι καχύποπτος με τα κανάλια και τους πολιτικάντηδες.

    Για την "νομική καταδίκη του" ...μια άλλη φορά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου