Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Σχόλιο για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα



 Οι πράξεις του Κουφοντίνα έχουν κριθεί πολιτικά, ηθικά και νομικά με την καταδίκη του.

Σήμερα όμως δεν κρίνεται αυτό, αλλά το δικαίωμα ενός κρατούμενου στη δίκαιη κι αξιοπρεπή μεταχείριση, το οποίο θυσιάζεται στο βωμό των επιλογών της κυβέρνησης που κάνει επίδειξη κρατικής πυγμής κι αναζητά άλλοθι καταστολής με τελικό αποδέκτη τον λαό.

Δεν πρόκειται να επικαλεστούμε το "κράτος δικαίου", γιατί ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται στο πλαίσιο της δικτατορίας του κεφαλαίου. Μόνη απάντηση απέναντι στο αντιδραστικό νομοθετικό οπλοστάσιο, τους τρομονόμους και την καταστολή των κυβερνήσεων και της ΕΕ είναι η οργανωμένη εργατική - λαϊκή πάλη.

Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ 

1 σχόλιο:

  1. Η κυβέρνηση ξεχνά πως εκεί που τοποθετεί τον κίνδυνο...”εκεί και το σωτήριον φύεται”

    Tο τρομακτικό ζευγάρι της πανδημίας και της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης (ως ένα συνεχές) φέρνει το λαό μπροστά στην μη-ανθρώπινη μοίρα του, στο απάνθρωπο μέλλον, χωρίς μέλλον και δοκιμάζει τα όριά του...τα οποία, εν πολλοίς, έχει ξεπεράσει. Η κυβέρνηση βλέπει (όχι αδικαιολόγητα) παντού εχθρούς, παραβιάζει και καταστέλλει όποια φωνή ακούγεται ή εναντιώνεται στο θέλημά της. Η κυβέρνηση κατάφερε να γεννήσει τους όρους δημιουργίας και συγκρότησης μιας κοινωνικής μετωπικής δυναμικής, η οποία θα συγκρουστεί με το κεφάλαιο-χρηματοδότη/υποβολέα της κυβέρνησης και τους “επιστημονικούς” εκπροσώπους της κυβερνητικής πολιτικής.

    Η κυβέρνηση προσλαμβάνει πραιτοριανούς, γνωρίζοντας πως θέτει τις βάσεις οικοδόμησης δυνάμεων αντίστασης στην κοινωνική και ατομική καταστροφή. Βάζει τις βάσεις για να γεννηθούν δυνάμεις και δικτυώσεις αλληλεγγύης και ανθρωπιάς (βλέπουμε τις τελευταίες μέρες την καταστολή του υγειονομικού και φοιτητικού κινήματος με εικόνες που ξεκάθαρα θυμίζουν πλέον δικτατορικά καθεστώτα της Λατινικής Αμερικής), οι οποίες θα συγκρουστούν με το κυρίαρχο πνεύμα της βιοπολιτικής και βιοεξουσίας, που επιβάλει το κεφάλαιο. Όσο η κυβέρνηση συνεχίζει την καταστολή των κινημάτων, την περιστολή των δικαιωμάτων/ελευθεριών ή συνεχίζει πουλώντας στις πολυεθνικές το κοινωνικό κράτος και τη δημόσια Υγεία, τόσο θα γεννιούνται και θα ενισχύονται οι δυνάμεις της κοινωνικής επανάστασης για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά του καπιταλισμού και της θανατοπολιτικής που εφαρμόζει.https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/ygeia/2618-tha-ithela-na-matho-na-zo-epitelous...... Ξεκάθαρη ομολογία για το βρώμικο παιχνίδι του καπιταλισμού στις πλάτες του λαού. Η ΝΔ προσφέρει σε όλη την ...πασοκάρα... χαρακτηριστικά που δεν έχει και αντίστροφα η ...πασοκάρα βοηθάει την Ν.Δ. Κοινός στόχος η υπεράσπιση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου