Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και του λαού από την πανδημία


Να παρθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και του λαού συνολικά από την πανδημία, τόνισε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου σε εκπομπή του «MEGA», με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας.

Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, ένα χρόνο τώρα, σημείωσε, φαίνεται καθαρά και από τους τραγικούς αριθμούς για την εξέλιξη της νόσου (ασθενείς, νεκροί), αλλά και από το χαμηλό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες καπιταλιστικές χώρες, συνέχισε, οι κυβερνήσεις αυτό που είχαν ως πρώτο και βασικό, ήταν να προστατέψουν αρχικά τις μεγάλες επιχειρήσεις από τη μείωση της κερδοφορίας τους, παίρνοντας ορισμένα εντελώς απαραίτητα υγειονομικά μέτρα με το λιγότερο δυνατό κόστος. Επίσης, πρόσθεσε, στη χώρα μας, έγιναν ελάχιστες προσλήψεις και αυτές κυρίως επικουρικού προσωπικού, δεν θωρακίστηκε στην πραγματικότητα το δημόσιο σύστημα Υγείας, ενώ δεν μονιμοποιήθηκαν καν οι χιλιάδες επικουρικοί που εργάζονταν. 

Η διασπορά του ιού, επεσήμανε δεν είναι απλώς ένα ζήτημα ατομικής ευθύνης, όπως λέγεται εδώ και μήνες. Η διασπορά του ιού γίνεται, κατέληξε, στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στις ιδιωτικές δομές Υγείας, στα σχολεία και αλλού, όπου απαιτούνται άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου