Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

“Άμεσα στην εισαγγελία οι καταγγελίες για το Λιγνάδη”

Με βάση τη χθεσινή (19.2.2021) συνέντευξη Τύπου της υπουργού Πολιτισμού, είναι φανερό ότι γίνεται προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι άμεσες ευθύνες που έχει η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, καθώς και ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με την υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη. Είναι εξαιρετικά προκλητικό μάλιστα οι ίδιες δυνάμεις να εμφανίζονται ως η "δύναμη που θα καθαρίσει το τοπίο" μέσα από κυβερνητικούς κώδικες και κανόνες για το χώρο του Πολιτισμού. Δεν μπορούν να έχουν καμία συμβολή στην επίλυση του προβλήματος αυτοί που με την πολιτική τους διατηρούν όλες τις οικονομικές και κοινωνικές αιτίες (ανεργία, ανασφάλεια κ.λπ.), που ασκούν πίεση σε κάποιον ή κάποια ώστε να μη σπάει τη σιωπή. Αυτοί που διατήρησαν στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή το Λιγνάδη, παρά τις καταγγελίες, δεν μπορούν να αποτελέσουν συνομιλητή του ΣΕΗ προκειμένου "να μπει τάξη στο χώρο". Το ΣΕΗ δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει με κανένα τρόπο στις "εκκλήσεις" διαφόρων προς τον πρωθυπουργό να δράσει καταλυτικά, δίνοντας εντολές στον κύριο Γιατρομανωλάκη να θεσπίσει κώδικες και κανονισμούς δεοντολογίας.

Όσον αφορά στις καταγγελίες που υπάρχουν στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και αφορούν στον Λιγνάδη, υποστηρίζουμε ότι ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, πρέπει να κατατεθούν στην Εισαγγελία άμεσα. Το όποιο περιεχόμενό τους μπορεί να προστεθεί στις ήδη βαρύτατες κατηγορίες εγκληματικού χαρακτήρα, για να συμβάλλουμε και με αυτόν τον τρόπο στις δικαστικές έρευνες. Η βαρύτητα των κατηγοριών δεν επιτρέπει να καθυστερούμε, ούτε να περιοριζόμαστε στις τυπικές και χρονοβόρες διαδικασίες του πειθαρχικού συμβουλίου. Άμεσα ό,τι έχει έρθει να πάει στην Εισαγγελία. Προτείνουμε ακόμα να συγκληθεί άμεσα το ΔΣ προκειμένου να συζητήσει πρόταση διαγραφής του Λιγνάδη από το ΣΕΗ.

Τέλος, επαναφέρουμε για μία ακόμη φορά την πρότασή μας για προγραμματισμό Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου, προκειμένου να συζητήσουμε για:

  • Πώς η συλλογική δράση μέσα από το σωματείο μπορεί να γίνει ασπίδα προστασίας για κάθε συνάδελφο.
  • Για την κλιμάκωση και το συντονισμό της δράσης μας με τα άλλα σωματεία, που ήδη προγραμματίζουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες μπροστά στη συμπλήρωση ενός χρόνου με τους χώρους Πολιτισμού κλειστούς.

«Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών»

1 σχόλιο:

  1. H Δ.Ε.Η. βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και είναι άξια κάθε συμπαράστασης στην πάλη της να προσανατολίσει σωστά τον χώρο της ενάντια σε αυτό το "Χαμσίνι", την αμμοθύελλα της μαζικής παραπλάνησης, που προκαλούν τα ΜΜ"Ε" με τους "MeToo"-ληδες.
    Γιατί όλη αυτή η ιστορία δείχνει ανάγλυφα, πόσο το "σύστημα" και ειδικότερα η "πρωτοπόρα" νεοταξίτικη εκδοχή του, είναι σε θέση να επωφελείται(!) από τις ίδιες τις αντιφάσεις του για να ισχυροποιεί την θέση του και την κυριαρχία του.
    είναι πολύ χαρακτηριστικό (και ανησυχητικό) πως ακόμη και φιλοκομμουνιστικές απόψεις παρασύρονται σε παραπλανητικές αναλύσεις για το αν θα παραιτηθεί η όχι η ..κυρία Μενδώνη! Λες και ...κάτι θα αλλάξει αν στη θέση της έλθει, π.χ., η κυρία "το μαλλί πως είναι;" η ξέρω-γώ η ...Πιπιλή! Η ακόμη κι αν παραιτηθεί (;!-λέμε τώρα) κι ο ίδιος ο Μητσοτάκης! Για να έλθει στη θέση του ο δικομματικός συνεταίρος του η κανά τραμπ-οειδές...
    Μα αυτό ακριβώς προσπαθεί να μας πείσει το "ΜeΤοο", από καταβολής του. Πως όλη αυτή η σαπίλα, που πολύ άφοβα ξεσκέπασε, είναι θέμα ..."ανηθίκων/διαβλητών προσώπων".
    Δυστυχώς, είναι τόσο σίγουροι, πως η "κοινή γνώμη" καθόλου δεν θα αναρωτηθεί, για το πως δημιουργούνται αυτές οι καταστάσεις και τα ανήθικα πρόσωπα.
    Είναι, δυστυχώς, καταθλιπτική η κυριαρχία της "Νέας Τάξης", του κοσμοπολιτικού πυρήνα της, στο λαϊκό κίνημα, που κυριολεκτικά τρέχει από πίσω της σε μάχες οπισθοφυλακών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου