Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, καθεστώς βίας και τρομοκρατίας επικρατεί σε διάφορους εργασιακούς χώρους


Με ευθύνη της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, σε πολλούς εργασιακούς χώρους υπάρχει ένα καθεστώς που ευνοεί φαινόμενα επιβολής βίας με πολλούς τρόπους, του εργοδότη πάνω στους εργαζόμενους ανεξαρτήτως φύλου, ένα καθεστώς που ανθεί στις εργασιακές σχέσεις που υπάρχουν σήμερα και χτίστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντής του «Ριζοσπάστη», μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο κανάλι «Κόντρα», με αφορμή τις εξελίξεις στο χώρο του Πολιτισμού. Ειδικότερα για τις εξελίξεις με τον Δ. Λιγνάδη, επισήμανε πως η κυβέρνηση, η κα. Μενδώνη και ο πρωθυπουργός δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη τους για ένα σοβαρό ζήτημα, για την επιμονή τους στην παραμονή στη θέση του προέδρου του Εθνικού Θεάτρου, παρότι υπήρχαν σημαντικές καταγγελίες σε βάρος του.  

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να παραιτηθεί η υπουργός Πολιτισμού, επισήμανε πως δεν πρέπει να υπάρχει αυταπάτη πως η εναλλαγή υπουργών σημαίνει και εναλλαγή πολιτικής και πρόσθεσε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει ένας Ποινικός Κώδικας όπου η σεξουαλική παρενόχληση στους εργασιακούς χώρους πέφτει στα μαλακά.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως αυτές οι εξελίξεις δεν πρέπει να λειτουργήσουν ως άλλοθι για να ξεχάσουμε τις κινητοποιήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από τους καλλιτέχνες για μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους, αλλά και ενάντια στον τρομονόμο που ποινικοποιεί ένα καλλιτεχνικό έργο όταν κινείται στη λογική καταγγελίας, διαμαρτυρίας και αμφισβήτησης της ασκούμενης πολιτικής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου