Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Εργοδότες ζητούν βεβαίωση για τη μη δυνατότητα μετακίνησης των εργαζομένων


Το γεγονός ότι εργοδότες των super market ζητούν βεβαιώσεις πως την Τρίτη 16 Φλεβάρη χιόνιζε και καθηλώθηκαν τα ΜΜΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, σημειώνοντας πως «μας ζητάνε να προσκομίσουμε βεβαίωση από τον δήμο για τη μη δυνατότητα μετακίνησης προκειμένου να μην μας χρεωθεί άδεια ή ρεπό!».

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προχώρησε σε τηλεφωνική παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας απαιτώντας την άμεση παρέμβασή του προκειμένου να εξασφαλιστεί το μεροκάματο όλων των εργαζομένων που λόγω της χιονόπτωσης δεν ήταν δυνατή η προσέλευσή τους στην εργασία τους.

«Αν η εργοδοσία θέλει βεβαιώσεις, ας απευθυνθεί στον κ. Χρυσοχοΐδη και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που έκανε αυστηρές συστάσεις για "ακραία" και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα», σημειώνει ο Σύλλογος, ο οποίος απαιτεί «να καταβληθεί στο ακέραιο το μεροκάματο όλων των εργαζομένων που δεν κατόρθωσαν να πάνε για δουλειά την ημέρα του χιονιά χωρίς κανένα δικαιολογητικό που να βεβαιώνει το αυταπόδεικτο της δυσκολίας μετακίνησής τους».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου