Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Επιδόσεις


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, από την αρχή της πανδημίας έχουν ιχνηλατηθεί από την Πολιτική Προστασία 141.204 επιβεβαιωμένα εγχώρια κρούσματα, οι 265.267 στενές επαφές τους και 4.705 εισερχόμενα κρούσματα, από τα οποία προέκυψαν 8.327 στενές επαφές. 

Αν και δεν έδωσε κάποιο μέτρο σύγκρισης, η εμπειρία δείχνει ότι οι ιχνηλατήσεις αυτές είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες, αν σκεφτεί κανείς ότι στην πλειοψηφία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε χώρους δουλειάς, σχολεία και αλλού οι κοντινές επαφές δεν ιχνηλατούνται αν δεν έχουν συμπτώματα, ζώντας τις περισσότερες φορές με την αμφιβολία αν κόλλησαν, ή αν μεταδίδουν, στην περίπτωση που οι ίδιοι είναι ασυμπτωματικοί. 

Υπάρχει όμως και ένας τομέας όπου η κυβέρνηση μπορεί πραγματικά να υπερηφανεύεται για τις επιδόσεις της. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τους ελέγχους για την επιβολή προστίμων στους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων. Σε αντίθεση λοιπόν με τις ιχνηλατήσεις, που γίνονται με ...μέτρο, οι έλεγχοι πέφτουν βροχή! 

Από την 1η Ιούλη του 2020 μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 4.500.000 σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν 95.632 πρόστιμα για 87.808 παραβάσεις. Για όσους τυχόν αναρωτιούνται, στοιχεία για ελέγχους στους χώρους δουλειάς - προκειμένου να εξακριβωθεί αν τηρούνται ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας - ο υπουργός δεν έδωσε. Προφανώς είναι τόσο μικρός ο αριθμός τους, που το δείγμα δεν καταγράφεται ούτε στατιστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου