Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Εστειλε περιπολικό σε σπίτι εργαζόμενου που ζήτησε αναρρωτική!


Ημερ: 25/2/2021                                                                                          Αριθμ Πρωτ: 3

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Το σωματείο μας καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή του Δήμου για το απαράδεκτο περιστατικό τρομοκράτησης συναδέλφου εργαζομένου στο πράσινο από την ελληνική αστυνομία.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης 16 Φλεβάρη περιπολικό της αστυνομίας εμφανίστηκε έξω από το σπίτι του συναδέλφου, σε κεντρικό σημείο της Πεύκης, και αφού φώναξε το ονοματεπώνυμό του από τα μεγάφωνα του περιπολικού ζητώντας του να κατέβει κάτω, διαπομπεύοντας τον, του διαμήνυσε να πάει την επόμενη μέρα στη δουλειά κατ’ εντολή, σύμφωνα με τα λεγόμενά του αστυνόμου, του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας. Ο συνάδελφος, που δούλευε μέχρι εξαντλήσεως την ίδια μέρα, είχε δηλώσει αναρρωτική άδεια στην υπηρεσία για την επόμενη. Προς τιμή του ζήτησε γραπτή εντολή, και καθώς δεν του δόθηκε, αρνήθηκε.

Το συγκεκριμένο περιστατικό τρομοκράτησης συναδέλφου είναι πρωτοφανές, παράνομο, και δεν είναι το μόνο. Ο ίδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας την Πέμπτη 18 και τη Παρασκευή 19 Φλεβάρη απαιτούσε από τους συναδέλφους που εργάζονται με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ να ανέβουν στο γερανοφόρο όχημα του δήμου και να κλαδέψουν δέντρα, κάτι που σαφώς δεν προβλέπεται, ζητούσε δηλαδή σε προσωπικό που δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα να θέσει σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα. Την ίδια ώρα η υπηρεσία περιβάλλοντος του Δήμου, επικαλούμενη την πολιτική προστασία, έστελνε με SMS βάρδιες σε εργαζόμενους, που σε ορισμένες περιπτώσεις, έφταναν και τις 64 ώρες συνεχόμενης εργασίας!  

Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη, παράνομη και άκρως επικίνδυνη κατάσταση ούτε να περάσει το κλίμα τρομοκρατίας στους συναδέλφους. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύμα συνάδελφο τη περίοδο της κακοκαιρίας.

Καλούμε το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή να αποδοκιμάσουν έμπρακτα και δημόσια τις μαύρες πρακτικές του αντιδήμαρχου Πολιτικής Προστασίας που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη τραγωδία από αυτή που εκτυλίχθηκε από τη κακοκαιρία στο δήμο μας.

Όπως το γεγονός ότι εκατοντάδες οικογένειες έμειναν 24ωρα χωρίς ρεύμα στο δήμο μας, δεν οφείλεται σε ''ατυχήματα'', απότοκα του ''ακραίου καιρού'' ή της έλλειψης συντονισμού, αλλά στη πολιτική της “απελευθέρωσης” της ενέργειας της ΕΕ που υλοποιούν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και έχει οδηγήσει στη τραγική υποστελέχωση του ΔΕΔΔΗΕ, στις εργολαβίες ως κεντρικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση των βλαβών, στις περικοπές στη συντήρηση, που οδηγούν σε εκρήξεις στα σημεία διανομής, έτσι και η λειτουργία του Δήμου μας ως Επιχείρηση και ο προσανατολισμός στις εργολαβίες από τις Δημοτικές Αρχές, που είναι το πολιτικό προσωπικό των ίδιων κομμάτων, έχει οδηγήσει στη δραματική υποστελέχωση των υπηρεσιών του και στην αδυναμία να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των δημοτών, παρά της υπεράνθρωπες προσπάθειες και την αυτοθυσία των συναδέλφων. Η ένταση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας πάει χέρι χέρι με την υλοποίηση αυτών των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών.

Κυρίες και κύριοι της δημοτικής Αρχής οι εργαζόμενοι στο δήμο είναι αγανακτισμένοι και δεν θα επιτρέψουν να επαναληφθούν τέτοιες τρομοκρατικές και επικίνδυνες πρακτικές.      

ΥΓ

Ένας εργαζόμενος στο δήμο κλαδεύει τουλάχιστον 3 δέντρα τη μέρα με ημερομίσθιο 50 ευρώ (μεικτά). Η ανοιχτή εργολαβία κοστολογεί το κλάδεμα του κάθε δέντρου από 170 ευρώ και πάνω. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει γιατί η υπηρεσία πρασίνου του δήμου μας έχει αφεθεί με τρεις σακατεμένους από τη δουλειά μόνιμους δενδροκηπουρούς… Καλό πάρτι με τα λεφτά των δημοτών κύριοι της Δημοτικής Αρχής! 

Εκ του ΔΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου