Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Κατακραυγή για τα «γαλάζια» στελέχη του Δήμου που παρέκαμψαν τη σειρά εμβολιασμού


Σχετικά με όσα αποκαλύπτονται από το ΜΜΕ και τις ανακοινώσεις του δήμουΘεσσαλονίκης για την εμπλοκή στελεχών του δήμου σε «εκτός σειράς» εμβολιασμούς,ένα είναι βέβαιο :Είναι αναγκαίο, επιτακτικό και επείγον να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση του δημοτικούσυμβουλίου και των δημοτών για όσα συνέβησαν, καταγγέλλονται και ερευνώνται απότη εισαγγελία για τα παραπάνω γεγονότα στα οποία φέρεται να εμπλέκονται πρόεδροςκοινωφελούς οργανισμού (σ.σ. συνδικαλίστρια της ΔΑΚΕ – εργαζόμενη του δήμου σεαναστολή), αντιδήμαρχος και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, άπαντες στελέχη της ΝΔ.

Είναι ανάγκη να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες,ιδιαίτερα όταν μιλάμε για πολιτικά στελέχη. Η κομματική ένταξη όσων εμπλέκονται, σε καμιά περίπτωση δεν αθωώνει ανάλογαφαινόμενα με άλλες δημοτικές διοικήσεις ή κυβερνήσεις. Απλά επιβεβαιώνει τη«συνέχεια» πολιτικής και κράτους.

Επειδή η διοίκηση του δήμου με τις ανακοινώσεις της για τη τύχη στελεχών της, (γιαυπόθεση που ήδη, εδώ και ώρες απασχολεί την εισαγγελία), επιδιώκει να φιλοτεχνήσειτην εικόνα ενός δημάρχου που «παίρνει κεφάλια» κάθε παραβάτη, θυμίζουμε:Ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας ήταν εκείνος που μέχρι προχθές προστάτευε τα στελέχη τουαπό τις διαμαρτυρίες και καταγγελίες όχι μόνο της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλάεκατοντάδων δημοτών για τη στάση και πολιτική των στελεχών του, της διοίκησηςτου.

Το θέμα δεν είναι ΜΟΝΟ να πάρει κεφάλια για τη συγκεκριμένη υπόθεση (που έτσι κι’αλλιώς απασχολεί έρευνα των δικαστηρίων) αλλά να πάρει το κεφάλι της πολιτικήςπου εφάρμοσαν τα στελέχη του (όχι μόνο τα καταγγελλόμενα αλλά όλη η διοίκησητου). Φοβόμαστε ότι άδικα θα περιμένουμε την αλλαγή της πολιτικής του δήμου που (μετραγική εκπρόσωπο τη κ. Ακριτίδου) «έριξε στα τάρταρα» τη σχολική στέγη στο δήμο,με αποκορύφωμα το φύτεμα σαρδελόκουτων στις αυλές σχολείων και τον επικίνδυνουπερσυνωστισμό μαθητών – εκπαιδευτικών εν μέσω πανδημίας. Ήταν και είναι πολιτική της διοίκησης.

Φοβόμαστε ότι άδικα θα περιμένουμε την επανάληψη μετάδοσης των συνεδριάσεωντου δημοτικού συμβουλίου από τη δημοτική τηλεόραση καθώς είναι ολοφάνερη ηπρόθεση του δημάρχου να κυριαρχεί χωρίς αντίλογο στο δημόσιο διάλογο. Φοβόμαστε ότι άδικα θα περιμένουμε την αλλαγή της αντιλαϊκής πολιτικής στουςάλλους τομείς πολιτικής του δήμου, όπου προϊστανται άλλοι αντιδήμαρχοι και στελέχη.Τα γεγονότα που δημοσιοποιούνται είναι ένα μόνο μέρος και σύμπτωμα της συνολικήςπολιτικής με πρόσημο την υποβάθμιση των δημοτών και των αναγκών τους.

Είναι αποτέλεσμα της (παροιμιωδώς στενής) πρόσδεσης της διοίκησης του δήμου με τηκυβέρνηση, της αναζήτησης συμμάχων για τη συγκρότηση δημοτικής πλειοψηφίαςακόμα και με προκλητικούς εκπροσώπους της ακροδεξιάς, που φοβόμαστε ότι θασυνεχιστεί στο κυνήγι για δημοτικές πλειοψηφίες, προεκλογικά χρίσματα καισυγκρότηση ψηφοδελτίων με το νέο, απαράδεκτο εκλογικό νόμο για τους ΟΤΑ πουπροωθεί η κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση:

Ζητάμε άμεση, αναλυτική ενημέρωση, έρευνα, διελεύκανση και απόδοση ευθυνών.

Παροτρύνουμε τους δημότες να μη πέσουν στη παγίδα της εικόνας της «κάθαρσης». Οιανάγκες τους επιβάλλουν να γίνει κάθαρση του δήμου, της χώρας, συνολικά τηςπολιτικής ζωής από τα μεγάλα συμφέροντα που κυριαρχούν στη ζωή τους, στη πόλη,στο δήμο. Που ιδιωτικοποιούν, παραδίνουν φιλέτα στα συμφέροντα (βλ. ΔΕΘ, παραλίακ.λ.π), φοροκυνηγούν τους δημότες, ούτε καν παίρνουν κάποιο μέτρο προστασίας τηςυγείας και ζωής τους, δεν διεκδικούν τίποτα από τη κεντρική εξουσία αλλά αποτελούνμέρος της, υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική της «μέχρι κεραίας» σε τοπικό επίπεδο.

 

1 σχόλιο:

  1. KOMMATIKH OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Σχόλιο με αφορμή τα «γαλάζια» στελέχη του Δήμου που παρέκαμψαν τη σειρά εμβολιασμού
    ....
    https://www.902.gr/eidisi/politiki/252130/sholio-me-aformi-ta-galazia-stelehi-toy-dimoy-poy-parekampsan-ti-seira

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου