Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Φαντάροι από το Σουφλί Εβρου


Φαντάροι από το Σουφλί Εβρου μάς γράφουν:

«Είμαστε στρατιώτες που κάνουμε τη θητεία μας και παρατηρούμε τις εξελίξεις για όλα τα τρέχοντα ζητήματα με προβληματισμό και έγνοια για το μέλλον μας.

Παρακολουθήσαμε πρόσφατα την ψήφιση και την αγορά των 18 μαχητικών αεροσκαφών "Rafale" με τεράστιο χρηματικό ποσό, ένα ποσό που προστίθεται στα δισεκατομμύρια που πληρώνει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ σταθερά από τη φορολογία των οικογενειών μας, εμάς των ίδιων νέων στρατευμένων, όσων εργαζόμασταν πριν από την κατάταξή μας, και συνολικά του λαού.

Μας γεμίζει οργή και αγανάκτηση το γεγονός ότι μπαίνουν σε πρώτη προτεραιότητα οι δαπάνες για να εξοπλίσουν τις πολεμικές μηχανές του ΝΑΤΟ που έχουν μακελέψει λαούς ολόκληρους και μάλιστα για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου υποστηρίζουν πως θα ενισχύσουν την άμυνα της χώρας. Είναι προκλητικό να προβάλλεται πως γίνονται αυτά για την άμυνα της χώρας τη στιγμή που το ΝΑΤΟ βαφτίζει το Αιγαίο ενιαίο επιχειρησιακά χώρο δίνοντας άλλοθι στην προκλητικότητα και τις παραβιάσεις που γίνονται από την Τουρκία. Είναι κοροϊδία να προβάλλεται πως η άμυνα της χώρας εξασφαλίζεται μέσα στο ΝΑΤΟ με την οποιαδήποτε αγορά εξοπλισμών, όταν βλέπουμε μια χώρα που συμμετέχει σε αυτό (Γαλλία) να πουλάει όπλα σε μια άλλη χώρα του ΝΑΤΟ (Ελλάδα) για να προστατευθεί εναντίον μιας τρίτης χώρας του ΝΑΤΟ (Τουρκία). Είναι προκλητικό να μιλάνε για προστασία της χώρας τη στιγμή που αυτή εκ των πραγμάτων αποδυναμώνεται με αποστολή στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και εξοπλισμών εκτός συνόρων για να ικανοποιήσουν τα ΝΑΤΟικά σχέδια, όπως στη Σαουδική Αραβία, στο Μάλι, στη Λιβύη, στο Ιράκ και αλλού.

Το μόνο που φαίνεται να επιβεβαιώνεται είναι ότι ικανοποιούνται οι ανάγκες των πολυεθνικών που μπλέκονται στις μπίζνες του εμπορίου όπλων για να μοσχοπουλήσουν τα οπλικά τους συστήματα, αλλά και τα σχέδια των ιμπεριαλιστικών κρατών για να μοιράσουν τη λεία από τους πολέμους που σπέρνουν στη γύρω περιοχή μας αλλά και αλλού.

Ταυτόχρονα η αστική τάξη συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και η χώρα μας μπλέκεται στους ανταγωνισμούς μεταξύ ιμπεριαλιστικών κέντρων που αυξάνουν και τον κίνδυνο να βρεθούμε στο μάτι του κυκλώνα, ακόμα και σε ευρύτερες πολεμικές συγκρούσεις ή σε επικίνδυνες για το λαό συμφωνίες, οι οποίες γίνονται σε καιρό ιμπεριαλιστικής ειρήνης με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών.

Ο λαός μας δεν έχει ανάγκη την ενίσχυση των πολεμοκάπηλων ΝΑΤΟικών σχεδίων. Εχει ανάγκη την αποτελεσματική ενίσχυση του συστήματος Υγείας, το οποίο είχαν αφήσει ολοκληρωτικά στην τύχη του, όπως αποδείχτηκε την περίοδο της πανδημίας. Εχει ανάγκη να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να μπορέσουν να σπουδάσουν τα παιδιά του σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης, οι οποίες έχουν επίσης αφεθεί να εξαρτώνται από το τι δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο έχει ο κάθε μαθητής. Εχει ανάγκη τα αποτελεσματικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς για να μη χάνει τη δουλειά του ο κάθε εργαζόμενος και να μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά. Και εμείς οι νέοι στρατευμένοι έχουμε ανάγκη να αντιμετωπιστούν όλες οι ελλείψεις στα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό με τις οποίες ήρθαμε αντιμέτωποι από την πρώτη στιγμή της κατάταξής μας.

Οι λαοί έχουν ανάγκη τη φιλία μεταξύ τους και αυτό με τα γεράκια του πολέμου να σουλατσάρουν στην περιοχή μας δεν μπορεί να γίνει, παρά μόνο με αποδέσμευση από ΝΑΤΟ, ΕΕ και την απεμπλοκή από τους σχεδιασμούς τους. Οι λαοί χρειάζεται να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους με τη δική τους εξουσία για να τελειώνουμε με την εκμετάλλευση, τους πολέμους και την προσφυγιά.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!»

***

Ολοι οι νέοι στρατευμένοι σήμερα έχουμε κοινές αγωνίες και προβλήματα που μας ακολουθούν και εντός των στρατοπέδων. Αλλοι άφησαν στη μέση τη δουλειά τους βαραίνοντας την οικογένειά τους με τα απαραίτητα έξοδα για τη στρατιωτική θητεία, άλλοι ταυτόχρονα προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στη συνέχεια των σπουδών τους ή αναμένουν το πέρας της θητείας για να βρουν μια δουλειά, να ανασάνουν οικονομικά οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, να πατήσουν στα πόδια τους και να φτιάξουν τη ζωή τους.

Ταυτόχρονα όμως ανησυχούμε από τις εξελίξεις στην περιοχή μας και την εμπλοκή της χώρας μας όλο και πιο βαθιά στα παζάρια για τη διαχείριση των δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων, Ενέργειας, νέων κοιτασμάτων. Τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση, με την πολιτική τους, με τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ που κι οι δύο υπέγραψαν, με τις στρατιωτικές συμφωνίες με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, με την αδιάκοπη συμμετοχή τους στις πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ σε βάρος των λαών, μεγαλώνουν τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τα στρατευμένα παιδιά του.

Το νέο επεισόδιο σε αυτό το έργο είναι η κούρσα των εξοπλισμών δισεκατομμυρίων ευρώ στην οποία έχει επιδοθεί η κυβέρνηση και οι οποίοι γίνονται με ΝΑΤΟικά κριτήρια και εξυπηρετούν πρώτα απ' όλα τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Μπορεί κάποιος να πει στο λαό του Βόλου, των Χανίων, της Αλεξανδρούπολης και άλλων περιοχών που φιλοξενούν βάσεις και στρατεύματα των ΗΠΑ ότι είναι ασφαλείς; Σίγουρα όχι. Αυτές οι βάσεις και τα στρατεύματα εξαπολύουν επιθέσεις σε βάρος των λαών και ταυτόχρονα βρίσκονται στο στόχαστρο της Ρωσίας, της Κίνας και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων αντίπαλων των ΗΠΑ.

Είναι φανερό πως τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια όσο και η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, αποφασίζουν με κριτήριο την ενίσχυση των ελληνικών μεγάλων εταιρειών στην περιοχή, το ρόλο που καλείται να παίξει η χώρα μας ως γεωπολιτικός «μεντεσές» στην ευρύτερη περιοχή.

Οι φαντάροι, τα στρατευμένα παιδιά του ελληνικού λαού δεν θέλουμε να υπηρετούμε πλάι πλάι με στρατεύματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχουν διαπράξει εγκλήματα σε βάρος των λαών. Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι και οι Αμερικανοί με τα ελικόπτερά τους που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μάς έχουν φέρει εδώ στον Βόλο. Υπηρετούμε τη θητεία μας για να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των οικογενειών μας, του ελληνικού λαού. Γι' αυτό ενώνουμε τη φωνή μας με τον βολιώτικο λαό που βροντοφωνάζει ότι πρέπει να ξεκουμπιστούν οι φονιάδες από τον τόπο μας.

Φρίξος ΜΠΡΟΥΖΓΟΣ

521ο Τάγμα Πεζοναυτών

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου