Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

«Στο ίδιο έργο θεατές»


Στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει από χθες στο άνοιγμα σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Κατηφές, πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, σε τηλεφωνική του συνέντευξη το μεσημέρι της Τρίτης στον ραδιοσταθμό «Ελλάδα - 94,3 FM».

Ο Π. Κατηφές σημείωσε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς να πάρει ούτε ένα μέτρο προστασίας της υγείας, γεγονός που καθιστά μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς «στο ίδιο έργο θεατές».

Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, ούτε εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να διατηρείται το απαράδεκτο φαινόμενο να υπάρχουν 25 και πλέον μαθητές σε μία αίθουσα, ενώ παραμένει και το πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών, όπου δεκάδες παιδιά συνωστίζονται σε λεωφορεία και πούλμαν.

Ο πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ κατήγγειλε επίσης την κυβέρνηση, που μέσα σε αυτές τις συνθήκες φέρνει το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης, ενώ κάλεσε τους γονείς, μέσα από τους συλλόγους τους να προτάξουν τα αιτήματα του γονεϊκού κινήματος για άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου