Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Προφυλακίστηκε η πρώην «πρόεδρος» Άνιες και υπουργοί της πραξικοπηματικής κυβέρνησης


Δικαστής ζήτησε την προφυλάκιση για τέσσερις μήνες της τέως «μεταβατικής» προέδρου της Βολιβίας, Ζανίν Άνιες και δύο υπουργών της κυβέρνησής της εν αναμονή της δίκης τους για «στάση» και «τρομοκρατία», όπως μετέδωσαν χθες Κυριακή μέσα ενημέρωσης.

Η Άνιες μεταφέρθηκε στη φυλακή Ομπράχες στη Λα Πας, ενώ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Άλβαρο Κοΐμπρα και ο πρώην υπουργός Ενέργειας Ροντρίγο Γκουσμάν στη φυλακή Σαν Πέδρο, σύμφωνα με την εφημερίδα «La Razon». Οι εισαγγελικές αρχές της Βολιβίας είχαν διατάξει την Παρασκευή τη σύλληψη της Άνιες και πολλών υπουργών της με την κατηγορία της «στάσης» και της «τρομοκρατίας», για την ανατροπή του εκλεγέντα προέδρου το 2019.

Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί και εναντίον άλλων υπουργών της προηγούμενης, «μεταβατικής» κυβέρνησης (Νοέμβριος 2019 - Οκτώβριος 2020) που έδιωξε τον Μαδούρο, όπως ο Αρτούρο Μουρίγο (Εσωτερικών), ο Λουίς Φερνάντο Λόπες (Άμυνας) και ο Γιέρκο Νούνιες (Προεδρίας).

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa,«Reuters»)

 

1 σχόλιο:

  1. ...Το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια πελαγοδρομεί μέσα σε μια μεγάλη αντίφαση. Από τη μια η πολιτική -στρατηγική και τακτική- που χάραξε στα τελευταία συνέδρια και ολοκλήρωσε στο 19ο συνέδριο. Η πολιτική αυτή χαρακτηρίζεται πέραν των άλλων από την αποσύνδεση της δράσης του κόμματος από τη πραγματικότητα που βιώνει ο λαόςhttps://iskra.gr/%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%BA%CE%B5/..... Το 2017 παραδέχεται πως αυτά που λέγανε το 2013 πως παραβιάσαμε το πρόγραμμα του 15ου συνεδρίου του 1996 ήταν οπορτουνιστικές παπάτζες. Για εργατική εξουσία και Σοσιαλισμό με όχημα την κοινωνική συμμαχία μίλαγε που εμπλουτίστηκε στα επόμενα συνέδρια και ολοκληρώθηκε το 2013 στο 19ο. Το παραδέχεται μόνος του και τον ευχαριστούμε. Οσο για την ...αγωνία του....για τον λαό και τα προβλήματά του όποτε θέλει τον περιμένουμε στην Κοινωνική συμμαχία με μοναδικό κριτήριο το Ταξικό. Οτι δεν ήταν ποτέ κομμουνιστής δεν έχει σημασία. Οι Κομμουνιστές πάντα βοηθάμε όποιον έχει πέσει κάτω μόλις αποφασίσει να σηκωθεί. Κουράγιο και καλορίζικος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου