Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Παρέμβαση στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας, με εισηγητή τον γγ του ΝΑΤΟ


Κοινή Συνεδρίαση των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων (ΑFET) και της Υποεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας (SEDE) πραγματοποιήθηκε στο ευρωκοινοβούλιο με εισηγητή τον γγ του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτεμπεργκ.

Στη συνεδρίαση παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του Κόμματος, Κώστα Παπαδάκη. Σε αυτή αναδείχθηκαν οι εγκληματικές, ιστορικές ευθύνες του ΝΑΤΟ, εξαπολύοντας επεμβάσεις και πολέμους αιματοκυλώντας λαούς, οι κίνδυνοι που προμηνύουν το «ΝΑΤΟικό σχέδιο 2030» κι η στρατιωτική άσκηση «Defender Europe 21» καθώς και η πριμοδότηση από το ΝΑΤΟ της προκλητικότητας της αστικής τάξης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με επιδίωξη τη συνεκμετάλλευση των φυσικών πόρων για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Αναλυτικά η τοποθέτηση έχει ως εξής:

«Το ΝΑΤΟ είναι ταυτισμένο με πραξικοπήματα, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Τεράστιες κι εγκληματικές, τέτοιες είναι οι ευθύνες του για την κατοχή στην Κύπρο, το αιματοκύλισμα στη Γιουγκοσλαβία, τη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Ουκρανία κ.α., επιστρατεύοντας προκλητικά προσχήματα. Όποίες χώρες βομβαρδίστηκαν από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, παραμένουν σήμερα επίκεντρο ανταγωνισμών, αλλαγής συνόρων, προσφυγιάς.

Το σχέδιο "ΝΑΤΟ 2030", στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα, η ΝΑΤΟικη θέση για το πρώτο πυρηνικό πλήγμα προειδοποιούν για γενικευμένο πόλεμο, με θύματα τους λαούς. Αυτό υποδηλώνει άλλωστε και η επικίνδυνη για τους λαούς "πρόβα πολέμου" με την επωνυμία "Defender Europe 21", με την εμπλοκή και της ελληνικής κυβέρνησης.

Το ΝΑΤΟ όπως κι ΕΕ αντιμετωπίζουν την Τουρκία σαν στρατηγικής σημασίας εταίρο. Το δε ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των κρατών-μελών του, την Ελλάδα και την Τουρκία, θεωρώντας την Ανατολική Μεσόγειο ως ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Πριμοδοτείτε έτσι την προκλητικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, προωθώντας σχέδιο συνεκμετάλλευσης των φυσικών πόρων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, προς όφελος των ενεργειακών ομίλων.

Η πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και της εμπλοκής της ελληνικής αστικής τάξης, συνδέεται με την πάλη για να κατακτήσει ο λαός τη δική του εξουσία, για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, την απομάκρυνση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, για να δυναμώσει η κοινή πάλη των λαών για τα συμφέροντά τους».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου