Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Ένταση της αλληλεγγύης σε πρόσφυγες


Τους εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν θερμά και πρόσφεραν είδη τα οποία παραδόθηκαν σε camp προσφύγων ευχαριστεί το  Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ).

«Νιώθουμε την ανάγκη να χαιρετίσουμε τη θερμή ανταπόκριση των συναδέλφων μας, γενικά εργαζόμενων ανθρώπων που από το υστέρημά τους ανέδειξαν ότι το αίσθημα της αλληλεγγύης είναι βαθιά ριζωμένο στις αξίες του λαού μας. Μάγειρες που ιδρώνουν στις κουζίνες, διανομείς που παίζουν κορόνα - γράμματα τη ζωή τους στις δύο ρόδες, νέοι εργαζόμενοι στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Μια προσπάθεια που  "αγκαλιάστηκε" από ανέργους, εργαζόμενους σε αναστολή, συναδέλφους που ζούνε στο πετσί τους τις συνέπειες της πολιτικής που ακολουθείται», σημειώνει και προσθέτει πως «η "αγκαλιά" αυτή μεγάλωσε με τη συνδρομή και άλλων φορέων όπως για παράδειγμα ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας, η Θεατρική Ομάδα «REACT» και η ομάδα "Αλληλοδέσαμε". Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που εκφράζουν τη διάθεση να συνδράμουν και μάλιστα  χωρίς ιδιοτελείς σκοπούς, χωρίς να αποσκοπούν σε κάποιο "αντίκρισμα"».

«Η αλληλεγγύη και όχι η "φιλανθρωπία" μπορεί και πρέπει να αποτελεί όπλο όλων όσοι υποφέρουν από τις συνέπειες μιας κατάστασης που έρχεται ως αποτέλεσμα συνειδητών επιλογών της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αυτό γίνεται πιο επιτακτικό τώρα, καθώς βλέπουμε ότι η στάση της κυβέρνησης, όσο και σχεδόν όλης της αντιπολίτευσης, μόνο ευχάριστες εξελίξεις δε μας υπόσχονται για το μέλλον», τονίζει το Συνδικάτο, προσθέτοντας πως «αυτές οι προσπάθειες και κινήσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας, κρατάμε τα αντανακλαστικά μας σε εγρήγορση και συνεχίζουμε δυναμικά να διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου