Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Διεκδικούμε ΣΣΕ με αναπλήρωση όλων των απωλειών και γνώμονα τις ανάγκες μας


«Η διεκδίκηση ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχυρωμένα τα εργασιακά μας δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, να μην την αφήσουμε στις πλειοψηφίες των ΔΣ των Ενώσεων γνωρίζοντας ότι ακολουθούν τακτική παζαριών στα πλαίσια που ορίζει η εργοδοσία» τονίζει το ΠΑΜΕ Τύπου - ΜΜΕ με αφορμή το γεγονός ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ξεκινά συζητήσεις με την Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) για την υπογραφή ΣΣΕ μετά από 12 χρόνια.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς, να συζητήσουν «από τα κάτω» για το πλαίσιο και τα αιτήματα της ΣΣΕ με συνελεύσεις, να κάνουν δική τους υπόθεση αποφασίζοντας οι ίδιοι τη διεκδίκηση της υπογραφής ΣΣΕ, με υποχρεωτικό χαρακτήρα, παίρνοντας υπόψιν τις απώλειες των τελευταίων δέκα ετών και ταυτόχρονα τις ανάγκες των οικογενειών μας. Καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τις ομοσπονδίες του κλάδου να απορρίψουν και να απαιτήσουν την απόσυρση όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ -πατώντας στο δρόμο που άνοιξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ- με πρόσχημα την πανδημία και οι οποίες χειροτέρεψαν ακόμα περισσότερο την ήδη άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι εργαζόμενοι.

Σημειώνει ότι «η τελευταία ΣΣΕ που υπέγραψε ο κλάδος των ΜΜΕ ήταν εκείνη του 2009, ενώ και με ευθύνη του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι οδηγήθηκαν στο "να βάζουν πλάτη" σε εργοδοσία και κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα όχι μόνο μειώσεις μισθών αλλά και τη δημιουργία στην πράξη δύο ταχυτήτων εργαζομένων εκείνων που καλύπτονται ακόμα από τη ΣΣΕ του 2009 και των νεότερων που δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις με μειωμένους μισθούς». Προσθέτει ακόμα ότι «η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη αν συνυπολογίσουμε την απλήρωτη εργασία, καθυστερήσεις στη μισθοδοσία για παλιούς και νέους, "ενοικιαζόμενους εργαζόμενους", μεταφερόμενους σε "θυγατρικές εταιρείες" και εργολαβικές "γαλέρες" προκειμένου να μην καλύπτονται καν από ΣΣΕ, εντατικοποίηση, απολύσεις και εργαζόμενους που περιμένουν να πάρουν δεδουλευμένα μετά από μακροχρόνια αναμονή δικαστικών αποφάσεων και αν τα πάρουν».

Το ΠΑΜΕ Τύπου τονίζει ότι «ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε για να έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι τα ίδια εργασιακά δικαιώματα διεκδικώντας αυτά που μας αφαιρέθηκαν και μισθούς ικανοποιητικούς με γνώμονα στις ανάγκες μας. Κόντρα στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων-ιδιοκτητών ΜΜΕ, και την αντεργατική πολιτική. Η μάχη για την υπογραφή όχι μιας οποιασδήποτε ΣΣΕ που θα είναι προσαρμοσμένη στους όρους και τις απαιτήσεις της εργοδοσίας, αλλά η υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις που θα αναπληρώνει τις απώλειες των προηγούμενων ετών μπορεί να αποτελέσει ουσιαστικό βήμα στην πάλη μας.

Παίρνουμε στα δικά μας χέρια την ίδια τη ζωή μας και τους όρους δουλειάς μας, οργανώνουμε τη δράση από "τα κάτω" με συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, και αποφασίζουμε αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο, κόντρα στους συμβιβασμούς και το "ρεαλισμό" των συμφερόντων των αφεντικών και της πολιτικής των κυβερνήσεων, της ΕΕ, που μας έφεραν ως εδώ». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου