Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Με στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Κριμαία κλιμακώνεται η αντιπαράθεση


Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό ξεκίνησε σήμερα στρατιωτικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, ενόψει του κατάπλου δύο πλοίων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Στις ασκήσεις συμμετέχουν πλοία επιφανείας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που εδρεύει στην Κριμαία, καθώς και αεροσκάφη και ελικόπτερα. Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν επίθεση κατά στόχων επιφανείας και αέρος, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει ότι τα αμερικανικά πολεμικά πλοία πρέπει να μείνουν μακριά από την Κριμαία «για το καλό τους», χαρακτηρίζοντας την ανάπτυξή τους στη Μαύρη Θάλασσα «πρόκληση» που θέλει «να δοκιμάσει τα ρωσικά νεύρα».

Αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποίησαν μεγάλης κλίμακας διακλαδική άσκηση, με μοναδικό σενάριο την απόκρουση επίθεσης με άρματα μάχης και πεζικό κοντά στα σύνορα με την Κριμαία.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι στα σημερινά γυμνάσια ανέπτυξε άρματα μάχης και πυροβολικό προκειμένου να εξασκηθεί στην απόκρουση μιας δύναμης αρμάτων μάχης και πεζικού που προσπαθεί να διασπάσει την άμυνά του.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και ευχαρίστησε τον Σούγκα για την υποστήριξή του, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Ζελένσκι.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

 

1 σχόλιο:

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου