Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν να γίνουν δούλοι στον 21ο αιώνα


Το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε ατομική βάση, που καταργεί το 8ωρο θεσπίζοντας 10 έως 13 ώρες δουλειάς καθημερινά ενώ καταργεί ακόμα και την κυριακάτικη αργία σε πλήθος κλάδων, κατήγγειλε ο Συρίγος Βαλσάμος μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στο κανάλι ATTICA TV. Επισήμανε ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας με συλλογική σύμβαση, ισχύει ήδη στον τομέα των ξενοδοχείων και του τουρισμού όπου κυριαρχεί εργασιακός μεσαίωνας.

Κατήγγειλε ακόμα ότι η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό, γενικεύει το ηλεκτρονικό φακέλωμα, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης ακόμα και της απεργίας, με τη ρύθμιση που προβλέπει ότι το 1/3 του προσωπικού, πρέπει να εργάζεται τη μέρα της απεργίας. Επίσης, αντικαθιστά το ΣΕΠΕ με μία δήθεν ανεξάρτητη αρχή, που στην ουσία θα λειτουργεί προς όφελος της εργοδοσίας.

Το νομοσχέδιο πρόσθεσε, αποτυπώνει τις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ και των μονοπωλιακών ομίλων. Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα και τη δράση τους θα αντιπαλέψουν αυτά τα σχέδια και δεν θα επιτρέψουν να γίνουν δούλοι στον 21ο αιώνα κατέληξε ο Β. Συρίγος.

 ....


ΑΦΙΣΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 Η εκμετάλλευση δεν «διευθετείται» καταργείται

«Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα» τονίζεται σε δύο αφίσες του ΚΚΕ για το επίμαχο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στις αφίσες υπογραμμίζεται ότι «η εκμετάλλευση δεν “διευθετείται” καταργείται» και πως «με ανατροπή γεννιούνται οι ελπίδες, κερδίζεις τη ζωή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου