Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Τίμησαν τον ξεσηκωμό του Μάη του '36 και την Αντιφασιστική Νίκη


Τη μνήμη των ηρωικών εργατών τον Μάη του '36 και τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών τίμησαν οι Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καταθέτοντας στεφάνι στον τόπο θυσίας των εργατών του Μάη του '36, στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου.

Στη συνέχεια, στα κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του Γιώργη Τσαρουχά, δολοφονημένου στελέχους του ΚΚΕ, βουλευτή της ΕΔΑ και μαχητή του αντιδικτατορικού αγώνα, που βρήκε μαρτυρικό θάνατο στη διάρκεια της χούντας.


Ο Γ. Τσαρουχάς δολοφονήθηκε στις 9/5/1968, ύστερα από μια μακρόχρονη αγωνιστική πορεία από τη δεκαετία του '30. Στάθηκε πιστός στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού, υπήρξε ικανότατο στέλεχος του ΚΚΕ, άξιος καθοδηγητής, αγαπητός σύντροφος και φίλος των κομμουνιστών και ευρύτερα των δημοκρατών της Θεσσαλονίκης, όπου έδρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Ο Οδυσσέας Μαάιτα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο σύντομο χαιρετισμό του, ανέδειξε ότι 52 χρόνια μετά το μαρτυρικό του θάνατο, ο Γιώργης Τσαρουχάς, γνήσιο τέκνο του λαϊκού κινήματος, του τιμημένου ΚΚΕ, μας δείχνει με τη ζωή του και το θάνατό του το δρόμο του αταλάντευτου αγώνα, για την κατάργηση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για τη νίκη του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Στον τάφο του Γιώργη Τσαρουχά στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι των Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καθώς και εκπρόσωπος της ΕΔΥΕΘ.


ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Τίμησαν τον ξεσηκωμό του Μάη του '36 και την Αντιφασιστική Νίκη

Με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία μέχρι το χώρο των γεγονότων στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και τα σωματεία της πόλης τίμησαν σήμερα τον ηρωικό ξεσηκωμό των εργατών το Μάη του '36, καθώς και τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Στο χώρο στεφάνια κατέθεσαν το ΠΑΜΕ, το Σωματείο Καπνεργατών - Καπνεργατριών «Παγκαπνεργατικό», δεκάδες σωματεία και φορείς του λαϊκού κινήματος, η ΕΔΥΕΘ, η ΟΓΕ, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπος των Κύπριων νεολαίων, της ΕΔΟΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου