Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Ανεπιθύμητα τα γεράκια του πολέμου στη Λάρισα


«
Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ - Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», ήταν το μήνυμα που στάλθηκε από το συλλαλητήριο που οργάνωσαν σήμερα, οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λάρισα, ενάντια στη μετατροπή της πόλης σε πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, απαιτώντας να αποσυρθούν οι αμερικανικές δυνάμεις από την 110 Πτέρυγα Μάχης.

Όπως είναι γνωστό, από την προηγούμενη Πέμπτη, 12 μαχητικά «F-15» της USAFE προσγειώθηκαν στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι Αμερικανοί (περισσότεροι από 200 ιπτάμενοι, τεχνικοί και βοηθητικό προσωπικό υποστήριξης) θα παραμείνουν στην Ελλάδα για πάνω από δύο βδομάδες και θα λάβουν μέρος σε σειρά από εκπαιδευτικά σενάρια, κάποια από τα οποία εντάσσονται στην πρόβα πολέμου των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ «Defender Europe 2021». 

Στην συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία, μίλησε ο Χρήστος Μπίκας, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως, «η ακόμη μεγαλύτερη πρόσδεση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας. Οι κοινές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις έχουν στόχο την αύξηση της επιχειρησιακής δυνατότητας των αμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία. Είναι άρρηκτα δεμένες με τη γενικότερη πολεμική προπαρασκευή που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Είναι ανυπόστατα τα ιδεολογήματα της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων ότι η εφαρμογή και διεύρυνση της κατάπτυστης συμφωνίας για τις βάσεις "...διασφαλίζει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή".

Από πότε η επιθετική συλλογή πληροφοριών με τα "UAVMQ-9", αναγκαία για το σχεδιασμό των ληστρικών επιχειρησιακών σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, συντείνουν στη διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας;

Από πότε η δράση των αμερικανικών ελικοπτέρων του Στεφανοβίκειου, που έχουν αποστολή την ενίσχυση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων, που βρίσκονται με τη σκανδάλη στο χέρι ταγμένοι απέναντι από τα αντίστοιχα ρωσικά, είναι πράξη ειρηνική;

Ο λαός της περιοχής δεν πρόκειται να αποδεχτεί την παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων αεροσκαφών, ελικοπτέρων, πλοίων, drones σε Λάρισα και Βόλο. Γνωρίζει τι σημαίνει η περιοχή της Λάρισας και της Μαγνησίας να γίνεται στόχος - μαγνήτης επιθέσεων σε περίπτωση πολεμικών συγκρούσεων.

Το μόνο συμφέρον για τον ελληνικό λαό είναι να ξηλωθούν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από τη χώρα μας. Να αποδεσμευτεί από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να σταματήσει η αποστολή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Χρειάζεται τώρα να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή πάλη για την καταδίκη της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Τα "γεράκια" του πολέμου είναι ανεπιθύμητα στην πόλη μας».

Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου