Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Διαβατήριο στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων του Τουρισμού


Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Πιστοποιητικό για τον κορονοϊό, που η επιδίωξη είναι να τονώσει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στον Τουρισμό, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ στην Αθήνα.

Χαρακτηριστική η δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού που ανάφερε πως: «Ιδιαίτερα μας απασχόλησε η επόμενη ημέρα της πανδημίας. Είναι πολύ σημαντικό ότι τώρα προωθείται το Ευρωπαϊκό Πράσινο Πιστοποιητικό. Είναι μια επιλογή που προσωπικά είχα εισηγηθεί και τη στήριξε αμέσως η Ισπανία. Αποτελεί διαβατήριο για την πιο ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών και κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα του Τουρισμού».

Σε ό,τι αφορά τις πατέντες για τα εμβόλια και τις προτάσεις που γίνονται από ΗΠΑ και ΕΕ στο πλαίσιο των εμπορικών πολέμων κι ανταγωνισμών ο Κ. Μητσοτάκης τάχθηκε και υπέρ της πρότασης Μπάϊντεν για προσωρινή αναστολή αλλά και υπέρ της θέσης Μέρκελ για αύξηση των εξαγωγών. Δήλωσε ότι «η άρση των πνευματικών δικαιωμάτων και των πατεντών των εμβολίων μπορεί να είναι ένα μέρος μόνο της λύσης, αλλά είναι μια πολύ σημαντική διάσταση του προβλήματος. Ζητούμενο είναι πως θα επιτρέψουμε να παραχθούν περισσότερα εμβόλια και να εξαχθούν ανεμπόδιστα στις χώρες που το έχουν ανάγκη».

Επίσης ο Κ. Μητσοτάκης ανάφερε πως «συζητήσαμε για τη συμπεριφορά της Τουρκίας. Η Ισπανία ενδιαφέρεται για την Λιβύη και όπως και η Ελλάδα για τη νομιμότητα στην κοινή μας θάλασσα» και ότι «απορρίπτει προκλήσεις σαν και αυτές της Άγκυρας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Από την πλευρά του ο Πέδρο Σάντσεθ μεταξύ άλλων είπε ότι είναι «εξαιρετικές» οι σχέσεις των δύο κρατών και πως «υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ιδιαίτερα στον εμπορικό τομέα. Υπάρχουν πολλές ισπανικές εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε σε μια στιγμή που υπάρχουν εξαιρετικές δυνατότητες και συγκυρίες για να το πράξουν. Έχουμε κοινούς στόχους».

 

1 σχόλιο:

  1. https://prin.gr/2021/05/%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%8d%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%af%cf%89%ce%bd/ Την ώρα που η εργατική τάξη και ο λαός δέχεται την άγρια επίθεση των καπιταλιστών οι οπορτουνιστές στον γνωστό διασπαστικό τους ρόλο ενάντια στον λαό και στο ΠΑΜΕ. Αυτή είναι η δουλειά τους.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου