Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Στην Ιταλία δολοφονούν απεργούς - Στην Ελλάδα απαγορεύουν τις απεργίες


Απεργός σκοτώθηκε από φορτηγό κατά τη διάρκεια της πανεθνικής απεργίας στα logistics  
 
Οδηγός φορτηγού παρέσυρε και σκότωσε νωρίς σήμερα το πρωί τον 37χρονο απεργό Adil Belakhdim έξω από αποθήκη μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην περιοχή Μπιαντράντε της Νοβάρα, στη βορειοδυτική Ιταλία.

Ο νεκρός απεργός, Ιταλός με καταγωγή από το Μαρόκο, ήταν συντονιστής της «SiCobas» στη Νοβάρα, συμμετείχε στην περιφρούρηση της πανεθνικής 24ωρης απεργίας στον κλάδο των logistics και μαζί με άλλους συναδέλφους του προσπάθησε να μπλοκάρει την πύλη εισόδου των προμηθευτών.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, ο δράστης θέλησε να εισέλθει στο εσωτερικό του πολυκαταστήματος παρά το μπλόκο. Δημιουργήθηκε ένταση και με το φορτηγό του παρέσυρε τον συνδικαλιστή για τουλάχιστον 20 μέτρα. Μετά από λίγα λεπτά, ο 37χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, πριν ακόμη γίνει δυνατό να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο οδηγός του φορτηγού τραυμάτισε άλλους δυο εργαζόμενους και στη συνέχεια προσπάθησε να απομακρυνθεί. Μετά από λίγο συνελήφθη σε κοντινό αυτοκινητόδρομο από τους καραμπινιέρους.

Τα ιταλικά συνδικάτα απαντούν με δίωρη πανεθνική, πανεργατική στάση εργασίας στο τέλος της βάρδιας.

Σε ανακοίνωσή της η USB Ιταλίας, που συσπειρώνεται στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η αγριότητα του κεφαλαίου προκαλεί ένα ακόμη θύμα στον τομέα των logistics, τον κορυφαίο τομέα της ταξικής σύγκρουσης στη χώρα μας, μετά από την παρόμοια δολοφονία του συνδικαλιστή USB Abd El Salam στην Piacenza το 2016.

Τίποτα δεν πρέπει να σταματήσει την αλυσίδα κερδοφορίας, τίποτα δεν πρέπει να καθυστερήσει τις παραδόσεις και την αποθήκευση. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η εργοδοσία στις πύλες της αποθήκης Lidl στο Biandrate, στη Novara. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση εθνικής ενότητας, της πλήρους υποταγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η εργοδοσία και το κράτος κλιμακώνουν την απάντησή τους στη συνέχιση των εργατικών αγώνων ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στους θανάτους εν ώρα εργασίας, ενάντια στην ανασφάλεια. Η νέα επίθεση στο δικαίωμα απεργίας ακριβώς στον τομέα των logistics, που προετοιμάζεται αυτή τη στιγμή, είναι μια οριστική επιβεβαίωση αυτού.

Σε αυτήν την κλιμάκωση πρέπει να δοθεί αποφασιστική και ενιαία απάντηση του γενικού αγώνα.

Η USB, εκφράζοντας την άνευ όρων αλληλεγγύη της στην οικογένεια του Adil, τη SiCobas και όλους τους εργαζόμενους, καλεί όλους τους μαχητές και όλα τα συνδικάτα να κινητοποιηθούν αμέσως σε όλη τη χώρα».

Η δολοφονία του απεργού συνδικαλιστή στην Ιταλία επιβεβαιώνει που μπορεί να οδηγήσουν οι αντεργατικοί νόμοι στην ΕΕ

 Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονία, έξω από αποθήκη μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Νοβάρα της Ιταλίας, του 37χρονου απεργού συνδικαλιστή της «Si Cobas», ενώ αυτός συμμετείχε στην περιφρούρηση της της πανεθνικής 24ωρης απεργίας στον κλάδο των logistics. Ο οδηγός που τον παρέσυρε, σκοτώνοντας τον και τραυματίζοντας κι άλλους 2 εργαζόμενους, επιχείρησε να σπάσει την απεργία παρά την περιφρούρηση των απεργών.

Πρόκειται για τραγική επιβεβαίωση του που μπορεί να οδηγήσουν οι αντεργατικοί νόμοι που ψηφίζονται από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις, από άκρη σε άκρη σε όλη την Ευρώπη, με στόχο την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, την ενοχοποίηση του δικαιώματος στην περιφρούρησή του, τον περιορισμό στη διαδήλωση και την συνδικαλιστική οργάνωση. Τέτοιοι νόμοι εκτρώματα είναι που αποθρασύνουν την εργοδοσία και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της σε βάρος της πάλης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού εργάτη και την αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη της Ιταλίας στο δικαίωμα της να απεργεί, να διαδηλώνει, να οργανώνεται ενάντια στους εκμεταλλευτές της.

  ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 Στην Ιταλία δολοφονούν απεργούς - Στην Ελλάδα απαγορεύουν τις απεργίες

Το ΠΑΜΕ, καταγγέλλει την δολοφονία του απεργού συνδικαλιστή Adil Belakhdim, 37 χρονών,  στην περιοχή Νοβάρα, στη Βορειοδυτική Ιταλία κατά την διάρκεια περιφρούρησης απεργίας σε κέντρο logistics.

 Σύμφωνα με την καταγγελία της Ιταλικής Συνδικαλιστικής οργάνωσης USB ο Adil, στέλεχος του Συνδικάτου SiCobas, περιφρουρούσε την απεργία που είχε οργανωθεί από τα συνδικάτα USB, SiCobas κ.α. όταν τον παρέσυρε οδηγός φορτηγού που επιχείρησε να σπάσει την απεργία.

Τέτοια περιστατικά αποκαλύπτουν το πιο αποκρουστικό πρόσωπο της εργοδοτικής βίας, των απεργοσπαστικών μηχανισμών και των πιέσεων ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας. Ενώ αυτά συμβαίνουν στις χώρες της Ευρωπαϊκές Ένωσης, η Κυβέρνηση της Ελλάδας δίνει αέρα στα πανιά των εργοδοτών καθώς ποινικοποιεί την περιφρούρηση των απεργιών, την συνδικαλιστική δράση και στην ουσία θέλει να απαγορεύσει τις απεργίες.

Οι εργατικές κατακτήσεις, οι νίκες των εργατών είναι ποτισμένες με το αίμα των μαρτύρων της τάξης μας. Ο Adil Belakhdim δολοφονήθηκε αγωνιζόμενος για τη ζωή και τα δικαιώματα της τάξης του.

Τα συνδικάτα της Ιταλίας απαντούν στην εργοδοτική βία με δίωρη στάση εργασίας σε όλη την Ιταλία.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας στην οικογένεια, και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου Adil Belakhdim

 ΠΑΜΕ

1 σχόλιο:

  1. Αυτό είναι το αποκρουστικό δολοφονικό πρόσωπο του καπιταλισμού με αριστερές και ...δεξιές κυβερνήσεις στην Ε.Ε η με ..εθνικό καπιταλισμό... που κάποιοι.. παραμυθιάζουν τους λαούς πως θα τον κάνουν ανθρώπινο. Αφιερωμένο στους ...Τολιάτι Μπερλίγκουερ.... και σε όλα τα οπορτουνιστικά ναυάγια όλων των αποχρώσεων. Φίδια με προβιά ...φίλου... ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου