Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

«Η ανικανότητα και η ανευθυνότητα ανώτερων αξιωματούχων είναι μείζων παράγοντας της επιβράδυνσης στην εκτέλεση σημαντικών καθηκόντων»

 

Καθαίρεση αξιωματούχων για «σοβαρό συμβάν» που συνδεόταν με την πανδημία


Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, καθαίρεσε αρκετούς ανώτερους αξιωματούχους εξαιτίας «σοβαρού συμβάντος» που συνδέεται με την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού και πυροδότησε «τεράστια κρίση», μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, KCNA.

Στους αξιωματούχους αυτούς «οφειλόταν σοβαρό συμβάν που προκάλεσε τεράστια κρίση για την ασφάλεια του έθνους και του λαού», είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, σύμφωνα με το KCNA.

Δεν παρατέθηκε απολύτως καμία λεπτομέρεια, ούτε ο αριθμός των προσώπων που καθαιρέθηκαν λόγω σφαλμάτων ή παραλείψεων στην άσκηση των καθηκόντων τους, ούτε η φύση του συμβάντος. Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Κιμ τους κατηγόρησε πως είχαν «καταληφθεί από εγωισμό και παθητικότητα».

«Η ανικανότητα και η ανευθυνότητα ανώτερων αξιωματούχων είναι μείζων παράγοντας της επιβράδυνσης στην εκτέλεση σημαντικών καθηκόντων», είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»)

 

2 σχόλια:

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου