Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

"να είναι ο τελευταίος νεκρός"


Δυστυχώς η εργατική τάξη της πόλης μας θρηνεί ένα ακόμα θύμα στον βωμό των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι τυμπανοκρουσίες για τις εξαγορές, τις επενδύσεις και την "αναβάθμιση" του λιμανιού της πόλης που περνάνε μέσα από τον στόχο για την μετατροπή της περιοχής μας σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων, δεν μπορούν να κρύψουν ότι γίνονται πάνω στα σμπαραλιασμένα δικαιώματα των εργαζομένων, στην έλλειψη ακόμη και στοιχειωδών μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας.

Πολύ σοβαρές ευθύνες, μαζί με την εργοδοσία, έχει και η κυβέρνηση της ΝΔ που με τον νόμο-έκτρωμα που ψήφισε την Πέμπτη επιβάλλει ατελείωτες ώρες δουλειάς και δίνει συντριπτικό χτύπημα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας που είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της τήρησης των απαραίτητων μέτρων.

Μόνο οι εργαζόμενοι με την κοινή τους πάλη, μέσα από τα σωματεία τους, διεκδικώντας άμεσα από τους υπεύθυνους φορείς την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας, μπορούν να μετατρέψουν την ευχή "να είναι ο τελευταίος νεκρός" σε πραγματικότητα.

 Κομματική Οργάνωση Μεταφορών της Τομεακής Οργάνωσης Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ 

Υπέκυψε ο λιμενεργάτης που τραυματίστηκε το πρωί στο εμπορικό λιμάνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου