Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Όχι άλλα αιολικά πάρκα


«Την κινητοποίηση των κατοίκων του Νημποριού και των Στύρων που απέτρεψε την εγκατάσταση ανεμολογικών ιστών στην περιοχή ως πρώτο βήμα για την προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων της εταιρείας "Ελλάκτωρ"», χαιρετίζει η Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ.

Η περιοχή, επισημαίνει, «που επιδιώκεται να εγκατασταθούν αιολικά είναι κοντά σε κατοικίες στο Νημποριό και μέσα σε αρχαιολογικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους».

Ο λαός του Δήμου Καρύστου, σημειώνει, «με επανειλημμένες μαζικές κινητοποιήσεις του και μάλιστα σε περίοδο περιοριστικών μέτρων, έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην περαιτέρω ανάπτυξη αιολικών πάρκων στην περιοχή. Τώρα που διάφορες εταιρείες ετοιμάζονται για σημαντικά έργα εγκατάστασης νέων αιολικών πάρκων, είναι ανάγκη να κλιμακωθεί ο αγώνας».

Τώρα, υπογραμμίζει, «θα κριθούν και τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, την περιφέρεια και Δήμο που το προηγούμενο διάστημα διατύπωσαν ορισμένες διαφοροποιήσεις από την πολιτική των κομμάτων τους χωρίς βέβαια να διαφοροποιούνται από την προώθηση της "πράσινης ανάπτυξης" στο όνομα της κλιματικής αλλαγής».

Το ΚΚΕ όπως πάντα, τονίζει, «θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για καμία νέα ανεμογεννήτρια στην περιοχή μας που είναι ήδη υπέρ κορεσμένη, αποτελεί τον πρώτο Δήμο πανελλαδικά σε εγκατεστημένη ισχύ αιολικών». 

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι της ενέργειας, προσθέτει, «"παίρνουν αέρα" από την πολιτική, νομοθετική και οικονομική στήριξη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που συνεχίζει το έργο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική της λεγόμενης "πράσινης ανάπτυξης". Πολιτική που προωθεί η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση στην προσπάθεια στήριξης ευρωενωσιακών μονοπωλιακών ομίλων στον ανταγωνισμό με μονοπώλια άλλων χωρών, για το ξεπέρασμα της κρίσης με ευνοϊκότερους όρους. Μάλιστα, η πολιτική αυτή ούτε φθηνό ρεύμα θα φέρει για τους κατοίκους της περιοχής, ούτε πολλές και καλές θέσεις εργασίας καθώς προϋποθέτει την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, όπως αποδείχθηκε από τον πρόσφατο νόμο έκτρωμα».

Εδώ και τώρα, καταλήγει, «πρέπει:

1. Να σταματήσει η αδειοδοτική διαδικασία για την εταιρεία "Ελλάκτωρ".

2. Να ανακληθούν οι άδειες εγκατάστασης της "ΤΕΡΝΑ" στον Καφηρέα.

3. Να μην εγκατασταθεί καμιά νέα ανεμογεννήτρια στο Δήμο Καρύστου.

4. Φθηνό ρεύμα για το λαό.

5. Ολοκληρωμένη μελέτη για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών και άλλων συνεπειών από τα ήδη εγκατεστημένα αιολικά πάρκα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου