Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Σαλπίζει «μάχη» για την αστική διακυβέρνηση και τη χειραγώγηση του λαού


Απαρχή «μάχης» με έναν και μοναδικό στόχο: «Να νικήσουμε τη κυβέρνηση της Δεξιάς του κου Μητσοτάκη», χαρακτήρισε την προγραμματική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες για την επικύρωση του νέου προγράμματος που θα είναι κομμένο και ραμμένο στις εκλογικές ανάγκες του κόμματος.

Επιχειρώντας να τονώσει τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές περί «προόδου και συντήρησης» ζήτησε να νικήσουμε «την πιο ακραία αντιλαϊκή και σκληρά συντηρητική κυβερνητική πολιτική», παντού μέσα στην κοινωνία και στην κάλπη των εκλογών, εκτιμώντας πως «δεν θα αργήσει η ώρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει απρόσκοπτα την εφαρμογή ενός σκληρά αντιλαϊκού προγράμματος που βάλει ευθέως εναντίον της εργασίας, εναντίον της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, εναντίον του δημόσιου συμφέροντος, εναντίον της κοινωνίας». Την κατηγόρησε επίσης για αντιφάσεις, παλινωδίες, ψέματα, αλληλοαναιρέσεις μεταξύ υπουργών, «καταστροφική διαχείριση, από έναν πρωθυπουργό που αντί να αξιοποιήσει τη στήριξη της αντιπολίτευσης και των πολιτών προκειμένου να προετοιμάσει τη χώρα για τη μάχη της πανδημίας που ήταν μπροστά, την αξιοποίησε για εδραιώσει με δόλια μέσα τα πολιτικά του συμφέροντα».

Χρησιμοποιώντας στην κριτική του εκφράσεις όπως «καθεστωτική δυστοπία» που «δεν αξίζει στη σύγχρονη Ελλάδα», «lockdown στη Δημοκρατία» και άλλα τέτοια παρόμοια, επέμεινε να παρουσιάζει τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται ως «απόκλιση» από την «κανονικότητα», τη στιγμή που τα μέτρα αυτά ικανοποιούν πάγιες αξιώσεις του κεφαλαίου. Αυτές δηλαδή που υλοποίησε μέχρι κεραίας η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις διακηρύξεις ότι θα «έσκιζε τα μνημόνια». Τις αξιώσεις αυτές υπηρετεί και με τις προγραμματικές του δεσμεύσεις, θέτοντας στο επίκεντρο την ανάγκη επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη, μέσα από ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο» υποταγής του λαού στους στόχους του κεφαλαίου.

 

2 σχόλια:

  1. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2721-protypa-sxoleia-gia-startupers-soft-skills-kai-prosarmostikotita-gia-psyktikoys Οι Μανιαδάκηδες μς το παραμύθι τους για τους κακούς ...Νεοφιλελεύθερους...... Μόνο που ακριβώς τα ίδια έκανε για 4.5 χρόνια η Αριστερή κυβέρνηση του σύριζα τα ίδια ακριβώς κάνουν σήμερα σε ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΤΣΕΧΙΑ Αριστερές κυβερνήσεις με συμμετοχή και ...Κ.Κ που είναι σαν τα μούτρα τους. Δεν τσιμπάμε.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πολιτικό ζήτημα της εποχής

    Στο πολιτικό πεδίο σε διεθνή βάση, είχαν ήδη συγκρουστεί δύο αντιλήψεις για τον αθλητισμό. Από τη μία ένα ρεύμα που στηρίχτηκε από το σοσιαλδημοκρατικό ρεύμα της εποχής και το ρεύμα της κομμουνιστικής τρίτης διεθνούς, που αρχικά με ξεχωριστές αθλητικές οργανώσεις (μαζικές στο σημείο να συγκροτούν ομοσπονδίες και διεθνείς διοργανώσεις) και μετέπειτα με την πολιτική του λαϊκού μετώπου ενάντια στο φασισμό, συνεργαζόμενες οργανωτικά, πρέσβευαν τα ιδεώδη του αθλητισμού της χαράς και της συναδέλφωσης.

    Από την άλλη Χίτλερ και Μουσολίνι, επένδυαν στον αθλητισμό για να προβάλλουν ο πρώτος την “ανωτερότητα” της Αρίας Φυλής μέσα και των αθλητικών αποτελεσμάτων και ο δεύτερος μέσω αποτελεσμάτων και αθλητικών έργων την “αποτελεσματικότητα” του φασιστικού κράτους.

    Ενδιάμεσα αυτών των ρευμάτων οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις φοβούμενες τυχόν επεκτατικές βλέψεις της τότε ΕΣΣΔ, επέλεξαν τη συμμετοχή στις χιτλερικές αθλητικές διοργανώσεις, “επενδύοντας” σε έναν ισχυρό στρατιωτικά και οικονομικά σύμμαχο, που η ιστορία έδειξε ότι δεν δίστασε να τους κατακτήσει και να τους αιματοκυλήσει και τους ίδιους χωρίς οίκτο.Στην ιστορία το ρεύμα του εργατικού αθλητισμού, έμεινε και ως “εργατικά σπορ”, καθώς και “κόκκινο σπορ”. Στην Ελλάδα στηρίχτηκε από το ΚΚΕ και την ΟΚΝΕ, καθώς και από αρκετά συνδικάτα.https://www.902.gr/eidisi/athlitismos/264478/athina-1928-kryfohori-kai-vyronas-ston-teliko-toy-protathlimatos-ergatikoy........ Απο το 1935 η 3η Κ.Δ απο εργαλείο των Κομμουνιστών για την ανατροπή του καπιταλισμού μετατράπηκε σε μία πορεία σε εργαλείο των Σοσιαλφασιστών για την σωτηρία του Καπιταλισμού. Τα Λαικά Μέτωπα ήταν ένας απο τους δύο Ελιγμούς της ΕΣΣΔ που έπρεπε να εφαρμοστεί με γραμμή Κοινωνική Συμμαχία Σοσιαλφασισμός. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου