Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

 


Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την στήριξη και αλληλεγγύη του στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, την Τρίτη 13 Ιούλη, διεκδικώντας την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, την καταβολή του συνόλου των οφειλομένων καθώς και των αποζημιώσεων όλων των εργαζομένων που αποχώρησαν.

Οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο των ανταγωνισμών μεταξύ των διαφορών ομίλων και συμφερόντων που επιδιώκουν να  βάλουν στο χέρι τις ναυπηγικές υποδομές της χώρας απαλλαγμένες από εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, κατάσταση για την οποία είναι μεγάλες οι ευθύνες όλων των Κυβερνήσεων.

Απέναντι στις πολιτικές της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων και του χτυπήματος των συγκροτημένων εργασιακών δικαιωμάτων οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιτάξουν τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα για το δικαίωμα στην δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για την καταβολή από το Ελληνικό Δημόσιο άμεσα όλων των ποσών στους εργαζόμενους σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας. Να λήξει το θέμα της ασφαλιστικής τακτοποίησης των εργαζομένων για το 18μηνο της εκ περιτροπής εργασίας και να ψηφιστεί η τροπολογία για τη χρηματοδότηση της συνέχισης λειτουργίας των ναυπηγείων από το Πολεμικό Ναυτικό. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας με διατήρηση όλων των δικαιώματων των εργαζομένων όπως καθορίζονται από τις ΣΣΕ. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου