Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Ο μεγάλος «αρνητής»


Το πόσο βολικές είναι για την κυβέρνηση κινητοποιήσεις όπως αυτές της περασμένης βδομάδας, στις οποίες τον τόνο έδιναν διάφοροι «αρνητές», φάνηκε και από δημοσιεύματα στον φιλοκυβερνητικό Τύπο. 

Εκτός από την υπερπροβολή που απολαμβάνουν οι διοργανωτές αυτών των κινητοποιήσεων, βγάζει μάτι η προσπάθεια να τσουβαλιαστεί κάθε δίκαιη λαϊκή διεκδίκηση με το «κίνημα των αρνητών». 

Γράφει για παράδειγμα το «Βήμα»: «Δεν θα προκαλούσε εντύπωση αν διαπιστωνόταν ότι ο ίδιος κύκλος (σ.σ. των "αρνητών") πρωτοστατεί στις οικονομικές διεκδικήσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας». 

Η κουτοπονηριά τους δεν είναι καινούργια. 

Θυμίζουμε ότι και πέρυσι το φθινόπωρο, όταν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί διεκδικούσαν ασφαλείς σχολικές αίθουσες, γινόταν από την κυβερνητική προπαγάνδα προσπάθεια να τσουβαλιαστούν με τους «αρνητές της μάσκας», τους οποίους μάλιστα βάφτιζαν «κίνημα», υπερπροβάλλοντας κάτι περιθωριακούς τύπους, προερχόμενους από τη φασιστική Χρυσή Αυγή. 

Και την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση παρουσιάζει κάθε διεκδίκηση είτε ως ανεδαφική, είτε ως υποκινούμενη από «αρνητές», φορτώνει στον λαό την ευθύνη για το νέο φούντωμα της πανδημίας. Παλιό το κόλπο και χιλιοπαιγμένο. 

Αν ψάχνει η κυβέρνηση ποιος φταίει, ας κοιταχτεί στον καθρέφτη: Και για το νέο κύμα του κορονοϊού και για τον ανορθολογισμό που τροφοδοτεί η κυβερνητική πολιτική. 

Αυτή η πολιτική είναι ο μεγαλύτερος «αρνητής» κάθε ουσιαστικού μέτρου προστασίας των εργαζομένων.

1 σχόλιο:

  1. Με αφορμή την αλληλογραφία μεταξύ των δύο Υπουργών από την μια αποκαλύπτεται ο κυνισμός των εφοπλιστών και από την άλλη η δουλοπρέπεια του πολιτικού προσωπικού σε όλο του το μεγαλείο!!

    Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά τον παρασιτικό χαρακτήρα του εφοπλιστικού κεφαλαίου, την βαθειά διαπλοκή, τις σχέσεις εξάρτησης και την κηδεμονία που έχουν διαμορφώσει με όλο το αστικό πολιτικό σύστημα! https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/ergatika/2733-otan-to-astiko-politiko-prosopiko-ton-efopliston-ksemprostiazetai-kai-ekseftelizetai...... Ο ...Τζανεττακιστής εγκάθετος των Εφοπλιστών σε ρόλο πλυντήριο των εφοπλιστών και όλου του καπιταλιστικού συστήματος με τα παραμύθια της ...φεουδαρχίας... εξάρτησης.... και άλλες τέτοιες παπάτζες την στιγμή που έχουμε καπιταλισμό απο το 1830 που πέρασε στο ιμπεριαλιστικό στάδιο το 1882. Στην ίδια παρέα ανήκουν και οι ...Αντιτζανεττακιστές Τροτσκιστές του ΝΑΡ και τα Κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι οι Μανιαδάκηδες. ....ζήτω η πασοκάρα..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου