Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσαν τελικά τα δάση να είναι ασφαλή;


Υπάρχει διέξοδος, τη δείχνει η γραμμή πάλης που προτείνει το ΚΚΕ

-- Κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσαν τελικά τα δάση να είναι ασφαλή;

-- Η πείρα και από τη διαχρονικά ασκούμενη πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να υπάρξει καπιταλιστική ανάπτυξη και ταυτόχρονα ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Δεν μπορεί να υπάρξει προστασία της ζωής, ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων και των υδάτινων πόρων, όπως δεν μπορεί να υπάρξει εξασφάλιση σύγχρονης και φτηνής κατοικίας, της ανάγκης για δουλειά, διακοπές, Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, που να ωφελεί ταυτόχρονα τον λαό και τα μονοπώλια.

Ο λαός πρέπει να εντείνει την πάλη του για να μη θρηνήσουμε ξανά ανθρώπινα θύματα και υλικές καταστροφές. Να απαιτήσει άμεσα, συγκεκριμένα μέτρα προστασίας των δασών, της ζωής και της περιουσίας του.

Να παλέψει ενάντια στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, όπου οι λαϊκές ανάγκες και η ίδια η ανθρώπινη ζωή θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους. Για να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία η γη, τα μέσα παραγωγής και οι υποδομές, τα χερσαία και υδάτινα φυσικά οικοσυστήματα, στο πλαίσιο της εργατικής εξουσίας. Με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο, να τεθούν στην υπηρεσία της κάλυψης των σύγχρονων και διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών, με βάση ένα σύνολο κοινωνικοοικονομικών και περιβαλλοντικών κριτηρίων. Για ένα εργασιακό περιβάλλον και ποιότητα ζωής σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Η εργατική τάξη, οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει να πουν το μεγάλο ΝΑΙ στον αγώνα για την ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση των δασών. Και, αντίστροφα, το μεγάλο ΟΧΙ απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους και στα κάθε φορά επενδυτικά τους σχέδια κατά του περιβάλλοντος, των δασών, της ζωής μας. Αυτοί και το κράτος τους καθορίζουν και οι κυβερνήσεις τους υλοποιούν τη συνολική αντιλαϊκή επίθεση.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους, να πρωτοστατήσουν, να κάνουν δική τους υπόθεση την προστασία των δασών. Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ, της «πράσινης» καπιταλιστικής ανάπτυξης που θυσιάζει το περιβάλλον και τη ζωή μας. Να βαδίσουν σήμερα σε γραμμή σύγκρουσης με τους μονοπωλιακούς ομίλους και το κράτος τους, στον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου, η οποία αποτελεί την αιτία χειροτέρευσης της ζωής όλων μας.

Οι κομμουνιστές μέσα από επιτροπές αγώνα, πυροπροστασίας, μέσα από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, δηλώνουν σήμερα και αύριο «παρών». Δηλώνουν την ετοιμότητα, τη δυνατότητα και την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν προκειμένου να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας, που θα διασφαλίζει ζωή χωρίς εκμετάλλευση και χωρίς περιβαλλοντική καταστροφή.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου