Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

«"Go Back!" - Ο Δεκέμβρης του 1944 στη Μυτιλήνη»


Η έκδοση «"Go Back!" - Ο Δεκέμβρης του 1944 στη Μυτιλήνη» της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ δημιουργήθηκε με αφορμή το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

Παρουσιάζεται μια «θρυλική» στιγμή της αγωνιστικής ιστορίας της Μυτιλήνης, τα γεγονότα του «Go back», που εξελίχτηκαν στο νησί τα Χριστούγεννα του 1944.

Οι ιστορίες που περιέχονται στην έκδοση προέρχονται από το Ιστορικό Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ και πιο συγκεκριμένα από την έκδοση «Μυτιλήνη, Χριστούγεννα 1944», που κυκλοφόρησε το Μάρτη του 1945. Μέσα από αυτές μπορεί κανείς να ταξιδέψει στα γεγονότα εκείνων των ημερών. Nα αφουγκραστεί και να νιώσει την αύρα ενός λαού που ξεσηκώνεται, είναι αποφασισμένος να κερδίσει και που καταφέρνει με τη δύναμη της οργάνωσης και τον πρωτοπόρο ρόλο των κομμουνιστών και κομμουνιστριών να συντελέσει ένα πολύ σημαντικό χτύπημα στον ταξικό του αντίπαλο.

Δείτε αναλυτικά για την έκδοση στην ιστοσελίδα των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή».

 

1 σχόλιο:

  1. Χρειαζόταν Κ.Δ στα χέρια των Κομμουνιστών και μετά το 1935 με γραμμή κοινωνική συμμαχία Σοσιαλφασισμός που στην διάρκεια του Ιμπεριαλιστικού πολέμου θα ένωνε τον λαό σε ταξική βάση σε ΕΑΜ και ΕΠΟΝ Κοινωνική συμμαχία που θα εξασφάλιζε και την αυτοτελή λειτουργία του ΚΚΕ και της ΟΚΝΕ θα πολεμούσαμε τους Γερμανούς και το τμήμα της αστικής τάξης που ήταν σύμμαχοι θα κάναμε όσους ελιγμούς χρειαζόταν με το άλλο τμήμα της αστικής τάξης και τους Αγγλους συμμάχους της και στην πορεία του πολέμου στην διάρκεια του 1944 θα αντιμετωπίζαμε ενιαία Τάγματα και οργανώσεις γέφυρα ΕΔΕΣ και ΕΚΚΑ με στόχο το τσάκισμα τους τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και την ανατροπή του καπιταλισμού και οικοδόμηση Σοσιαλισμού με Δικτατορία του προλεταριάτου. Αυτά είναι τα καθήκοντα των Κομμουνιστών. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου