Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Συνεχίζει να προκαλεί τους πυρόπληκτους


Να καταλαγιάσει την οργή, που δικαιολογημένα ξεχειλίζει για την ανείπωτη καταστροφή που έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές, δίνοντας ανέξοδες διαβεβαιώσεις ότι «κάνουμε το καλύτερο δυνατό» επιχείρησε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε την Ηλεία, έναν από τους τόπους του ...εγκλήματος σε βάρος της ζωής και της περιουσίας του λαού, ο οποίος βιώνει με οδυνηρό τρόπο τις συνέπειες από την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και ευχαρίστησε όσους έδωσαν τον αγώνα για να προστατευθεί ο αρχαιολογικός χώρος «με αυτόν τον τεράστιο παγκόσμιο συμβολισμό».

Ο κίνδυνος για τον αρχαιολογικό χώρο φαίνεται να έχει απομακρυνθεί, όμως πολλά χωριά απειλούνται από τις φλόγες, ενώ ήδη έχουν καεί πολλά σπίτια και περιουσίες.

«Η μάχη συνεχίζεται, έχουμε ακόμη ενεργά μέτωπα κι αύριο περιμένουμε ακόμη μια δύσκολη μέρα, καθώς εκτιμούμε ότι θα έχουμε ενισχυμένους ανέμους», ανέφερε, προσθέτοντας: «Κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θέλω επίσης να πω ότι καταλαβαίνω απόλυτα το θυμό, την οργή, την αγανάκτηση πολιτών που έχουν δει τις περιουσίες τους να καταστρέφονται». Επισήμανε ότι «δυστυχώς παρά το γεγονός ότι έχουμε περισσότερα εναέρια μέσα κατά κεφαλήν από οποιαδήποτε άλλη χώρα, είναι αδύνατον τα μέσα αυτά να είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή σε όλα τα σημεία της χώρας» διαβεβαιώνοντας ότι «η κατανομή γίνεται με αξιολογικά κριτήρια» και «ακολουθούμε τις επιταγές του Κεντρικού Συντονιστικού της Πυροσβεστικής που έχει συνολική, ολοκληρωμένη εικόνα για τους  κινδύνους που εγκυμονούνται σε κάθε φωτιά».

Στις δηλώσεις που έκανε, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν οι οργανωμένες εκκενώσεις, «έτσι ώστε να προστατεύεται το υπέρτατο αγαθό που είναι η ανθρώπινη ζωή».

Αυτό επί της ουσίας είναι και το μοναδικό σχέδιο της κυβέρνησης: «Τρέξτε να σωθείτε», αφού για ακόμη μια χρονιά η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση της Πυροσβεστικής, ο αντιεπιστημονικός διαχωρισμός της πρόληψης από την καταστολή δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τα δάση.

Δεν παρέλειψε δε να επικαλεστεί ως βολικό άλλοθι την «κλιματική αλλαγή», αλλά και να μοιράσει τις χιλιοειπωμένες υποσχέσεις ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν γρήγορα...

 

1 σχόλιο:

  1. ...Τώρα καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει «εκσυγχρονισμός», «ιδιωτικοποίηση» και «μεταρρυθμίσεις». Ο αντικαπιταλιστικός στόχος του εργατικού κινήματος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για άμεση εθνικοποίηση όλου του τομέα ενέργειας, χωρίς αποζημίωση στα μονοπώλια και λειτουργία με εργατικό έλεγχο, έρχεται επιτακτικά στο προσκήνιο.https://prin.gr/2021/08/%ce%b7-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ac-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%81%ce%b5%cf%8d%ce%bc%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b1/....... Οπορτουνιστικά παραμύθια απο τους Τροτσκιστές του ΝΑΡ για τον εγκλωβισμό του λαού στο καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό που προτείνουν δεν εξυπηρετεί τον λαό σε καμία περίπτωση και είναι ίδια τραγωδία με την σημερινή. Εξυπηρετεί τμήματα της αστικής τάξης που τα συμφέροντα τους θίγονται στην Ε.Ε και επιθυμούν επιστροφή στον ...εθνικό καπιταλισμό..... Η Μοναδική λύση για τον λαό είναι η ενίσχυση παντού της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή πορεία διεκδικώντας προσωρινά μέτρα ανακούφισης και να εδραιώνεται στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση η πρόταση εξουσίας των κομμουνιστών για έξοδο απο την Ε.Ε κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και δικτατορία του προλεταριάτου. Ετσι μόνο θα έχει φθηνό ρεύμα ο λαός που δεν θα είναι εμπόρευμα. Ολα τα άλλα είναι οπορτουνιστικά κουραφέξαλα απο τα εξαπτέρυγα της ...πασοκάρας.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου