Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» 2η μέρα


Πρόσωπα φρέσκα, νέα, χαμογελαστά, με βλέμμα αποφασιστικό και αισιόδοξο, που το προηγούμενο διάστημα συναντήθηκαν στους αγώνες, στους χώρους δουλειάς, στα Πανεπιστήμια, στις γειτονιές, συναντιούνται μαζικά στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης», στο 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», μετατρέποντας αυτή την νεανική γιορτή σε μια ανάσα αισιοδοξίας, δύναμης, μαχητικότητας.

Από νωρίς το απόγευμα χιλιάδες νέοι και νέες από όλη την Αττική, που δεν βολεύονται στα αδιέξοδα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα, δίνουν το «παρών». Και όσο περνάει η ώρα, όσο το πρόγραμμα μπαίνει «στα γεμάτα», έρχονται ακόμα περισσότεροι, γεμίζοντας ασφυκτικά τις συζητήσεις στα Στέκια. Στις συζητήσεις, στη θεατρική παράσταση, στις περιηγήσεις στις Εκθέσεις, στα Στέκια... (Δείτε εδώ βίντεο με πλάνα από drone)

«Έλα μαζί μας - Οργανώσου στην ΚΝΕ», «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε - workers of all lands united», «Στον αγώνα με το ΚΚΕ, με δυνατό εργατικό κίνημα και Κοινωνική Συμμαχία ο λαός μπορεί να αλλάξει την πορεία», «Να δουλεύουμε και να ζήσουμε όπως αρμόζει στην εποχή μας», «Γίνε μέρος της ιστορίας, οργανώσου στην ΚΝΕ», «Δεν ξεχνάμε! Το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε» κάποια από τα συνθήματα στα ταμπλό που υπάρχουν.

Ο χώρος γνώριμος, αλλά και διαφορετικός... Πιο «απλωμένος»,  λόγω της πανδημίας. Η Οργάνωση άλλωστε έχει λάβει όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, τα οποία οι επισκέπτες τηρούν και αναγράφονται σε ταμπλό σε αρκετά σημεία του πάρκου, ενώ ακούγονται και από τα μεγάφωνα. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, η χρήση αντισηπτικού για τα χέρια είναι συχνή, τηρούνται οι αποστάσεις, ενώ στις εκδηλώσεις οι θεατές είναι καθήμενοι. Για να είναι αυτό άλλωστε εφικτό σε όλες τις σκηνές που θα γίνουν εκδηλώσεις και συζητήσεις είναι απλωμένες πολλές καρέκλες και τραπέζια.

Το Πάρκο Τρίτση έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενήσει για 3 μέρες τη γιορτή της αγωνιζόμενης νεολαίας, της νεολαίας που θέλει «να ζήσει, να τολμήσει, να προχωρήσει, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό».

Το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» είναι εδώ και έχει ανοίξει τις πύλες του μέχρι και το Σάββατο για να υποδεχθεί χιλιάδες λαού και νεολαίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου