Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Χιλιάδες λαού και νεολαίας στέλνουν μήνυμα μαχητικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ


Με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην Κεντρική Σκηνή στο Πάρκο Τρίτση, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ., κορυφώνονται οι πολιτικές εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή».

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. 

Με το σποτ πάνω η ΚΝΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στην μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του Σαββάτου.

Κοσμοσυρροή από παντού στην «κόκκινη πολιτεία» 

Την Παρασκευή, δεύτερη μέρα που άνοιξαν οι πύλες της «κόκκινης πολιτείας» στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», και η κοσμοσυρροή από παντού έμοιαζε να μην έχει αρχή και τέλος. (δείτε εδώ video).

Πριν ακόμα ξεκινήσουν οι συναυλίες, χιλιάδες νέοι και νέες είχαν κατακλύσει όλους τους χώρους του Φεστιβάλ, προδιαγράφοντας συμμετοχή - ρεκόρ στις τριήμερες εκδηλώσεις.

Νέοι εργαζόμενοι που έφταναν στο χώρο με τα «ρούχα της δουλειάς», παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου, φοιτητές, που δεν χορταίνουν την περιήγηση στα στέκια και στα περίπτερα, στις εκθέσεις και στο βιβλιοπωλείο. Όλοι μαζί, απλωμένοι στην τεράστια έκταση του πάρκου, συνθέτουν μια μοναδική εικόνα, σαν να γίνονται δύο και τρία Φεστιβάλ ταυτόχρονα...

Ανάμεσά τους πολλοί που έρχονται για πρώτη φορά, δίνοντας συνέχεια στο μαζικό νεανικό ξέσπασμα που είχε φανεί από την πρώτη μέρα ότι θα εκφραστεί στις εκδηλώσεις. Μια ανάσα αγώνα και αισιοδοξίας της νεολαίας που τολμά, που αμφισβητεί, που αντιστέκεται στις σειρήνες της υποταγής και της μοιρολατρίας. Που ψάχνει διέξοδο στις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της, διψάει για συζήτηση. Εκεί συναντιέται με τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, κι αυτό εκφράζεται στη μαζική συμμετοχή στις συζητήσεις, που συνεχίστηκε και την Παρασκευή, με την κεντρική εκδήλωση για τα 150 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα.

Εκατοντάδες ήταν και όσοι βρέθηκαν στο Φεστιβάλ μετά από πολλά χρόνια, με τη συμμετοχή τους να αφήνει παρακαταθήκη για ένταση της εργατικής - λαϊκής πάλης το επόμενο διάστημα, για πιο μαχητική συμπόρευση με τους κομμουνιστές και το Κόμμα.

Νιώθουμε και πάλι νέοι, θέλουμε «την έφοδο στον ουρανό»!

Σε κάθε συζήτηση με επισκέπτες του Φεστιβάλ αποτυπώνεται η ίδια εικόνα: Ο ενθουσιασμός για τη διοργάνωση, η εμπιστοσύνη που κερδίζει η ΚΝΕ και το Κόμμα από νέους ανθρώπους που αναγνωρίζουν την πρωτοπόρα δράση και τις θέσεις που απαντούν στα σύγχρονα προβλήματα από τη σκοπιά των αναγκών του λαού και όχι από αυτή της διαχείρισης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Και σήμερα Σάββατο το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, σε κάθε σκηνή, σε κάθε χώρο, θα «αποζημιώσει» στο έπακρο τους χιλιάδες επισκέπτες.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ - «Οδηγητή» σήμερα Σάββατο έχει ως εξής:

Κεντρική σκηνή

20.30 Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

21.30 «Είμαστε πολλοί... Είμαστε όλοι... Βήματα που βαδίζουν σίγουρα στο μέλλον...», αφιέρωμα στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και του Γιάννη Ρίτσου. Καλλιτεχνική επιμέλεια - ενορχήστρωση: Μανόλης Ανδρουλιδάκης. Συμμετέχουν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Μαρία Φαραντούρη.

23.00 Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Λαϊκή Σκηνή 

21.30 «Εδώ στην άκρη του καιρού...», αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Δημήτρη Χριστοδούλου με αφορμή τα 30 χρόνια από τον θάνατό του. Καλλιτεχνική επιμέλεια - ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Συμμετέχουν: Πέγκυ Ζήνα, Παντελής Θαλασσινός.

23.30 Ικαριώτικο γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο.

Μαθητικό Στέκι 

21.30 «Να γίνουν όπλα οι πένες...», hip hop live ενάντια στην καταστολή και τον τρομονόμο. Συμμετέχουν: Ζωγράφος, «Κοινοί Θνητοί», Το Σφάλμα, Brak, Dason, Dj Millman, Ghetto Rock, Kooz, Urban Pulse.

00.30 Συναυλία με τον Μιθριδάτη και τον Σέξπυρ.

Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων 

21.30 Συναυλία με το συγκρότημα «Υπεραστικοί».

22.30 Συναυλία με τον Σπύρο Γραμμένο.

23.30 Συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά.

Στέκι Πολιτισμού 

19.00 Παράσταση χορού με την Αννα Λιανοπούλου. Τρομπέτα: Στέλιος Χατζηκακλέας.

Βιβλιοπωλείο

19.00 Παρουσίαση της νέας έκδοσης «Η συνταγματική έκφραση της δικτατορίας του κεφαλαίου». Θα μιλήσουν η Μαρίνα Λαβράνου, υπεύθυνη του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ, και η Στέλλα Παπαοικονόμου, μέλος του Τμήματος Δικαιοσύνης.

Στέκι «Κόκκινου Αερόστατου» 

18.00 - 23.00 Γωνιές δραστηριοτήτων και παιχνιδιών: «Το ημερολόγιο ενός απορημένου», «Κι όμως, κινείται...», «Το "κόκκινο Αερόστατο" ζητάει τη γνώμη σου», «Εργαζόμενος άνθρωπος: Σ' αυτόν ανήκει ο κόσμος!».

19.00 Ιστορίες για κρουστά με τον Βασίλη Βασιλάτο - Φτιάχνουμε τον δικό μας ρυθμό.

19.30 Παιδική κατασκήνωση 2021 Μυτιλήνη - Πάρκο Τρίτση: Συναντιόμαστε ξανά.

Στέκι Αθλητισμού 

19.00 Τουρνουά σκακιού.

21.30 Σεμινάριο - workshop ορειβατικής πεζοπορίας, βασικές αρχές και τεχνικές κίνησης στο βουνό.

Παιδότοπος

18.30 Κατασκευάζουμε μουσικά όργανα απ' όλο τον κόσμο.

19.00 Παιχνίδι χαμένου θησαυρού «Τριγυρίζοντας στις γωνιές του κόσμου».

19.30 Διαδραστικό παιχνίδι «Στις διαδρομές των ήχων και των παιχνιδιών του κόσμου».

21.30 «Η καλτσοτεχνούπολη» από το θέατρο κούκλας της Ιρίνας Μπόικο «White Puppet».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου