Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων ενόψει του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»


Με μαχητικότητα, μεράκι και ενθουσιασμό ξεκίνησαν οι εργασίες προετοιμασίας και προπαγάνδισης του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», στην Πολίχνη στις 16, 17 και 18 Σεπτέμβρη.

Φίλοι και μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ βρέθηκαν από το πρωί του Σαββάτου στον χώρο, σε μέρα αφιερωμένη στην προπαγάνδιση του Φεστιβάλ.

Το σύνθημα του Φεστιβάλ, «Να ζεις! Να τολμάς! Να προχωράς για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό», έφτασε σε όλες τις γειτονιές και τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και αγώνα για ακόμα μια φορά.

Η Κυριακή σηματοδότησε την έναρξη των εργασιών προετοιμασίας στον χώρο του Φεστιβάλ και τις επόμενες μέρες όλα τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα δουλέψουν με ιδιαίτερο ζήλο για να στηθεί για ακόμη μια φορά η «κόκκινη πολιτεία» και να δοθεί ένα μεγάλο αγωνιστικό νεολαιίστικο ραντεβού.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με καθαριότητα, σε έναν χώρο καταπράσινο, με ιδιαίτερη ομορφιά, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εμφανίζει σημάδια εγκατάλειψης. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου αποτελεί μια πράξη διεκδίκησης, με στόχο να αναβαθμιστεί το στρατόπεδο, να μετατραπεί σε χώρο άθλησης, πολιτισμού και αναψυχής ανοιχτό σε όλο τον λαό και τη νεολαία της περιοχής. Ηδη, τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» έχουν αρχίσει να αλλάζουν εικόνα χάρη στη δουλειά των μελών και των φίλων της ΚΝΕ.

Το πρωί της Δευτέρας, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης του Κόμματος, Λεωνίδα Στολτίδη, συναντήθηκε με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης στην Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συνάντηση γνωστοποιήθηκαν η αλλαγή χώρου του Φεστιβάλ καθώς και οι ημερομηνίες διεξαγωγής του. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι ανάγκες στην πυροπροστασία και πυρασφάλεια στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου». Τέλος, μέσα σε θετικό κλίμα έγινε η παρουσίαση των προτάσεων του ΚΚΕ γύρω από τα ζητήματα της πυροπροστασίας με αφορμή και τις πρόσφατες εξελίξεις με τις πυρκαγιές.

Κάλεσμα για δημιουργία καλλιτεχνικών έργων
 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ και κατά τις μέρες της προετοιμασίας του η ΚΝΕ καλεί τους φοιτητές και νέους αποφοίτους του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ για καλλιτεχνική πρακτική - ζωγραφική (artist residency), που θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 14 Σεπτέμβρη σε ειδικά διαμορφωμένο κλειστό χώρο στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου». Το περιεχόμενο των έργων θα βασίζεται στο σύνθημα του 47ου Φεστιβάλ.

Για τη δημιουργία των έργων παρέχονται: Τελάρο 100x130 εκατοστά, ακριλικά χρώματα και απλά πινέλα. Αν απαιτείται περαιτέρω εξοπλισμός (ειδικά πινέλα, χρώματα, σπάτουλες κ.τ.λ.) για τη δημιουργία των έργων τέχνης, θα χρειαστεί να τον φέρουν μαζί τους οι καλλιτέχνες.

Τα έργα θα εκτεθούν στον χώρο του Φεστιβάλ για τους επισκέπτες τις μέρες των εκδηλώσεων και στη συνέχεια θα τα παραλάβουν οι καλλιτέχνες.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 6975.745.212 & 6977.715.193 και στο email: stekiknethess@gmail.com

Τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ για τις μέρες του Φεστιβάλ

Για τις μέρες του Φεστιβάλ έχει εξασφαλιστεί η αύξηση των δρομολογίων των λεωφορείων του ΟΑΣΘ προς το στρατόπεδο «Καρατάσιου» προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση του κόσμου σε αυτό. Οι γραμμές των λεωφορείων είναι οι εξής:

-- 38 στάση «κεντρική πύλη»

-- 29 στάση «Ευκλείας»

-- 27 στάση «στροφή Καρατάσιου»

Οδικώς η πρόσβαση από τον κόμβο Ευκαρπίας, περιφερειακή οδός.

 

1 σχόλιο:

  1. Ξεκίνησε η προετοιμασία και η ενημέρωση για το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»
    ....
    https://www.youtube.com/watch?v=tbaxSM3p6W4

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου