Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης


Την απόφασή του να ανοίξει μέτωπο απέναντι στην πολιτική που αφήνει απροστάτευτο το λαό και το βιος του, τον καταδικάζει σε φτώχεια και δυστυχία για να εξασφαλίσει ακόμη περισσότερα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, διαμήνυσε ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης μέσα από τη μαζική συμμετοχή του στο συλλαλητήριο των Εργατικών Σωματείων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και τη συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους.

Από το συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου αλλά και την πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης, μέχρι το Λευκό Πύργο, βροντοφώναξαν «κάτω τα χέρια από την ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «τα ταμεία χτίστηκαν στων εργατών τις πλάτες, δεν τα παραδίδουμε στους κεφαλαιοκράτες» (δείτε εδώ βίντεο).

Στη συγκέντρωση, μίλησε ο Διονύσης Κωφός, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Θεσσαλονίκης. Όπως είπε, «η κυβέρνηση αντί να καίγεται να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές, καίγεται να αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους", γι αυτό έσπευσε πριν λίγες μέρες να βγάλει την εγκύκλιο του υπουργείου εργασίας, για την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη όσον αφορά τον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, έρχεται τώρα να νομοθετήσει την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Απαντώντας στα παραμύθια της κυβέρνησης που στόχο έχουν να εξασφαλίσουν τη συναίνεση των εργαζομένων στην αθλιότητας της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης σημείωσε, ότι «οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό μέτωπο πλήττουν το σύνολο της εργατικής τάξης. Και τους νέους και τους παλιούς ασφαλισμένους». Ότι «πλήττονται, πρώτον, οι νέοι ασφαλισμένοι που πλέον δε θα είναι ακριβώς ασφαλισμένοι, αλλά πελάτες των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και ακόμα χειρότερα, με το ζόρι επενδυτές των ασφαλιστικών τους εισφορών, καθώς δε θα ξέρουν αν και πόση σύνταξη θα λάβουν. Πλήττονται όμως και οι παλιοί ασφαλισμένοι, που η κυβέρνηση μας λέει ότι δεν τους πιάνει τίποτα».

Και τόνισε ότι «η σύγχρονη και πραγματοποιήσιμη ανάγκη είναι: εξασφαλισμένη σύνταξη για όλους με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Οι ασφαλιστικές μας εισφορές δεν είναι κεφάλαια προς επένδυση. Τους λέμε: κάτω τα ξερά σας από τις εισφορές μας».

Θύμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και το νόμο Κατρούγκαλου. Και κατήγγειλε το ρόλο του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που έδωσε άλλο ένα ρεσιτάλ αθλιότητας ως ΓΣΕΕ χαρακτηρίζοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων «μνημόσυνα, μάχες εντυπώσεων» και τα συλλαλητήρια «βόλτες».

Ανέδειξε ότι ο μόνος τρόπος να μπει εμπόδιο στο νομοσχέδιο της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, αλλά και στην εφαρμογή κάθε αντεργατικού νόμου γενικότερα, είναι η απάντηση του οργανωμένου εργατικού κινήματος. Και κάλεσε κάθε εργαζόμενο «να γίνει ένας στρατιώτης στη μάχη ενάντια στο στρατόπεδο των εργοδοτών και των παρατρεχάμενών τους. Στοχεύουμε τον πραγματικό αντίπαλο.

Όλοι εμείς, μισθωτοί κάθε κλάδου, ΕΒΕ, μικρομεσαίοι αγρότες που έχουμε αηδιάσει με τη συνεχή ασφυξία που μας προκαλεί κάθε μέρα η πραγματικότητα, ένα μόνο μπορούμε να κάνουμε: να αλλάξουμε την πραγματικότητα».

Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11 Σεπτέμβρη, ώστε «εργοδοσία, κυβέρνηση και εργοδοτικός συνδικαλισμός να πάρουν το μήνυμα: εδώ υπάρχουν ταξικά σωματεία. Ούτε η προπαγάνδα τους θα περάσει, ούτε οι αντεργατικοί νόμοι τους θα εφαρμοστούν. Οσα διεκδικούμε θα τα κατακτήσουμε ο κόσμος τους να χαλάσει». (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του).

 

1 σχόλιο:

  1. Θ. Παφίλης: Ρεσιτάλ υποκρισίας από το ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξε το δρόμο
    ....
    https://www.902.gr/eidisi/voyli/269737/th-pafilis-resital-ypokrisias-apo-syriza-poy-anoixe-dromo-video

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου