Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Σε νέες πανεθνικές διαδηλώσεις προχωρούν αγρότες


Στους δρόμους ξαναβγαίνουν οι αγρότες της Ινδίας, προχωρώντας σε νέες πανεθνικές διαδηλώσεις, ένα χρόνο μετά την ψήφιση από την κυβέρνηση Μόντι των νόμων που προωθούν αντιδραστικές αλλαγές σε βάρος τους.

Μία από τις προβλέψεις των νόμων που ψηφίστηκαν τον περασμένο Σεπτέμβρη, είναι η κατάργηση των ελάχιστων τιμών ορισμένων αγροτικών προϊόντων, με τους αγρότες να διαμαρτύρονται ότι οι αλλαγές τούς καθιστούν ευάλωτους στις εκβιαστικές πρακτικές των μεγάλων αγροτοδιατροφικών επιχειρήσεων.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι οι μεταρρυθμίσεις σημαίνουν «νέες ευκαιρίες» και «καλύτερες» τιμές για τους αγρότες.

Εδώ και 10 μήνες, οι αγρότες κατασκηνώνουν στους κύριους αυτοκινητόδρομους στα περίχωρα του Νέου Δελχί, με τα σύνορα Σινγκού που οδηγούν στην πολιτεία Χαρυάνα να είναι το επίκεντρο των διαδηλώσεων. Νωρίτερα αυτό το μήνα, περισσότεροι από 500.000 αγρότες παραβρέθηκαν σε μια συγκέντρωση στην πολυπληθέστερη πολιτεία του Ουτάρ Πραντές, η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής στην εκστρατεία διαμαρτυρίας.

(Πηγή: «Al Jazeera», BBC)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου