Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Απόρριψη εργαζόμενης γιατρού για τη θέση γιατρού Επιμελητή Β’ γιατι «έχει δύο μικρά παιδιά»


Αλλο ένα θλιβερό περιστατικό που έρχεται στη δημοσιότητα και αποδεικνύει περίτρανα ότι η περίφημη ευρωπαϊκή και εγχώρια πολιτική για την "εξισορρόπηση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής" στην πραγματικότητα αποτελεί θηλιά στο λαιμό χιλιάδων εργαζόμενων γυναικών που καθημερινά έρχονται αντιμέτωπες με τεράστια εμπόδια στο χώρο εργασίας και στην οικογένεια.

Η ίδια πολιτική -της ΕΕ, της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων- που διαχρονικά διαφημίζει ως "ιδανική" για τις εργαζόμενες μητέρες τη δουλειά και το ωράριο "λάστιχο", που οδηγεί στην υποβάθμιση, ακόμα και στο κλείσιμο, όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες Προσχολικής Αγωγής, Κοινωνικής Πρόνοιας, φροντίδας των ΑμΕΑ και των ηλικιωμένων και φορτώνει στις δικές τους τσέπες και πλάτες τη φροντίδα της οικογένειας, αυτή η πολιτική βάζει στο στόχαστρο τη μητρότητα. Αντιμετωπίζεται ως κόστος για το κράτος και ως εμπόδιο για την αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Αναγκάζεται η εργαζόμενη μητέρα να διαλέξει μεταξύ της Σκύλλας της ανεργίας και της Χάρυβδης της υποταγής στη δουλειά όσο και όπως θέλει ο εργοδότης.

Ταυτόχρονα, η σημερινή αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, με την υπογραφή της στην απόρριψη του αιτήματος της γιατρού για αναπομπή της αρχικής απορριπτικής απόφασης, μπαίνει στη μακρά λίστα γυναικών-κυβερνητικών στελεχών που με τις αποφάσεις τους και την τζίφρα τους τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών, των εργαζόμενων μητέρων. Καταρρέει για ακόμα μια φορά το παραμύθι για τη "συμμετοχή των γυναικών στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων" (βλέπε κυβερνήσεις, υπουργεία, διοικητικά συμβούλια επιχειρήσεων κ.ά.) που δήθεν θα διαμορφώσει πολιτικές πιο φιλικές για τις γυναίκες. Αποδεικνύεται ξανά και ξανά ότι τα εκάστοτε κυβερνητικά στελέχη δεν αποφασίζουν με βάση το φύλο ή άλλα ατομικά τους χαρακτηριστικά, αλλά με βάση τη στράτευσή τους στο πλευρό των εκμεταλλευτών του μόχθου μας.

Μονόδρομος για την εργαζόμενη μητέρα, τη νέα γυναίκα είναι η μαχητική διεκδίκηση, ο συλλογικός αγώνας που βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας, η οργάνωση στο Σωματείο στο χώρο δουλειάς και στο Σύλλογο Γυναικών της ΟΓΕ στη γειτονιά, η ανυποχώρητη πάλη για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση.

 Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας : Για διάκριση σε βάρος συναδέλφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου