Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Η αγωνία των γονιών να γίνει οργανωμένη δράση μέσα από τους συλλόγους γονέων


Μαζί με το πρώτο κουδούνι του σχολείου θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας και τον τρόπο με τον οποίο τη διαχειρίζεται η κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο τόνισε ο Παναγιώτης Κατηφές, πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, μιλώντας την Πέμπτη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα».

Ανέφερε ακόμα μια σειρά δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν μαθητές και γονείς όπως η υλοποίηση νόμων που αλλάζουν το περιεχόμενο μόρφωσης, τα προβλήματα με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, αλλά και τα χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά, που θα επιβαρύνουν τα κενά που έχουν οι μαθητές λόγω της τηλεκπαίδευσης.

Στο κομμάτι της πανδημίας, ο Π. Κατηφές σημείωσε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται λάστιχο και τα μέτρα χαλαρώνουν αντί να γίνονται πιο ουσιαστικά, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι δεν προβλέπεται απολύμανση της αίθουσας σε μια τάξη με 5 κρούσματα.

Οι γονείς επιμένουμε και ζητάμε πώς θα αξιοποιηθούν χώροι για να «σπάσουν» τα τμήματα, με 15 μαθητές ανά τάξη, για διορισμούς εκπαιδευτικών και προσωπικό καθαριότητας.

Μίλησε ακόμα για σχολείο υποχρηματοδότησης, που αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, ενώ αναφερόμενος και στο επικείμενο κύμα ακρίβειας είπε ότι μια σχολική λίστα μπορεί να φτάσει πλέον 70-75 ευρώ.

Τέλος, τόνισε ότι είναι αναγκαίο να ενισχυθεί ο κρατικός προϋπολογισμός για την Παιδεία, αλλά και η αγωνία των γονιών να γίνει οργανωμένη δράση μέσα από τους συλλόγους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου