Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Με τις υγείες τους...


Διάφοροι απίθανοι τύποι, τσιράκια της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας, έχουν βαλθεί καθώς φαίνεται να κατορθώσουν το ακατόρθωτο: Να συσκοτίσουν τη βαθιά και ειλικρινή σχέση του Μίκη Θεοδωράκη με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, την πίστη του, την ουσία της πολιτικής διαθήκης του, καθώς το φως του πατεί τον Αδη. Τους πονάει και τους σφάζει, που λέει ο λαός μας, ο Μίκης!

Να θυμίσω, επιτρέψτε μου, επειδή μου φαίνεται πως δεν έχουν αναφερθεί τις τελευταίες μέρες, δύο ακόμη πράγματα που ό,τι κι αν σκαρφιστούν μένουν καρφιά για το εκμεταλλευτικό σύστημα και τις πολιτικές παραφυάδες του...

Πρώτον, στις 18 Σεπτέμβρη 2013, δηλαδή μόλις πριν από οκτώ χρόνια, σε συναυλία προς τιμήν της Μαρίας Φαραντούρη, σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους, την οποία την επόμενη μέρα συμπεριέλαβε σε δημόσια δήλωσή του, ο Μίκης Θεοδωράκης ανέφερε επί λέξει ετούτο: «Το ΚΚΕ είναι ο βράχος μας».
 

Δεύτερον, στις 27 Φλεβάρη 2015, δηλαδή μόλις πριν από έξι χρόνια, όταν το ΚΚΕ, βαλλόμενο πανταχόθεν ως... μαξιμαλιστικό τάχα, οργάνωσε στην Αθήνα συγκέντρωση εναντίον όσων διέπραττε η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαιώνιση των μνημονίων, ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν αυτός που ύψωσε το ανάστημά του πλάι στο ΚΚΕ και η συγκέντρωση των κομμουνιστών, του λαού της Αθήνας, ξεκίνησε, θυμάμαι πολύ καλά πιστεύω, με την ανάγνωση χαιρετιστήριου μηνύματος - δυναμίτη του Μίκη Θεοδωράκη προς το ΚΚΕ, που βέβαια είχε δοθεί στη δημοσιότητα.

Με τις υγείες τους!


Χρήστος ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ

 

8 σχόλια:

  1. Συνεχίζουμε λοιπόν με κοινωνική συμμαχία για προσωρινά μέτρα ανακούφισης και στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση να εδραιώνεται η πρόταση εξουσίας των κομμουνιστών για έξοδο απο την Ε.Ε με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Αυτό είναι το καθήκον των Κομμουνιστών. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΠΑΛΤΣΑΒΙΑΣ ΓΙ' ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΡΟΛΑΡΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΚΕ.

    ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΒΑΘΕΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.

    ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΟΝ!

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις γίνει τσίρκο και συνεχίζεις δείχνοντας ξεκάθαρα την καταστροφική ζημιά που προκαλεί ο οπορτουνισμός. Σου έκαψε τα εγκεφαλικά κύτταρα σύντροφε Θερσίτη.

      Διαγραφή
    2. ΘΕΡΣΙΤΗΣ μήπως αυτό που κάνεις μοιάζει με ... https://gkagkarin.blogspot.com/2021/09/blog-post_673.html

      ΔΣΕ

      Διαγραφή
    3. Προς Θερσίτη

      Νομίζω το παρατραβάς

      Δίνεις το "όνομα" του Παναγιώτη, Μπογδάνο;

      ΧΑ

      Διαγραφή
  3. Γειά σου σύντροφε Θερσίτη. Το ήξερα απο την αρχή πως δεν είσαι Μανιαδάκης. Χαίρομαι που συμφωνείς με το ΚΚΕ σε όλα ΒΕΝΣΕΡΕΜΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

    Τα εκτενή αποσπάσματα που παραθέσαμε απ’ αυτό το πολυσέλιδο έγγραφο, όσο και τα προηγούμενα, νομίζουμε πως δεν αφήνουν σε κανέναν αυταπάτες για το ρόλο του ιμπεριαλισμού ακόμα κι όταν φοράει το προσωπείο του «ειρηνικού». Το σε ποιο βαθμό αυτό συνειδητοποιήθηκε, καταπολεμήθηκε ή υιοθετήθηκε συνολικά από το κομμουνιστικό κίνημα της εποχής, είναι κάτι που πρέπει να προκύψει μέσα από παραπέρα μελέτες αντίστοιχων αρχείων και ιστορικών εξελίξεων στις σοσιαλιστικές χώρες.

    Το πόσο εκπληκτικά όμως οι εκτιμήσεις, ακόμα και κάποιες αυτούσιες εκφράσεις αυτών των αμερικάνικων εγγράφων συμπίπτουν μ’ αυτές των ρεβιζιονιστών της εποχής, ακόμα και μ’ αυτές των σύγχρονων οπορτουνιστών, ίσως συμβάλλει στο να κατανοήσουν περισσότεροι την ορθότητα της θέσης που το κομμουνιστικό κίνημα έχει υιοθετήσει εδώ και πάνω από έναν αιώνα, από τότε που εμφανίστηκαν οι πρώτοι απαρνητές και αποστάτες: Κάθε παρέκκλιση από τις αρχές του επιστημονικού σοσιαλισμού και άσχετα από προθέσεις αντικειμενικά μπαίνει στην υπηρεσία του ταξικού αντίπαλου της εργατικής τάξης, στην υπηρεσία του καπιταλισμού.

    Ή όπως εκτίμησε το ΚΚΕ, «είτε άμεσα, είτε έμμεσα ο οπορτουνισμός ανοίγει το δρόμο για το αδυνάτισμα των κομμουνιστικών κομμάτων. Αποτελεί την ιδεολογική βάση για να ευοδωθούν οι προσπάθειες του ιμπεριαλισμού να υποσκάψει και να αδυνατίσει το σοσιαλισμό»[17].
    https://www.komep.gr/m-article/918bb6ef-ff2b-11e9-95d7-3ed1504937da/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15 Σεπτεμβρίου 2021 - 6:52 μ.μ. Γράφει την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ και αντί να μας πεις που διαφωνείς βρίζεις. Απαντώντας στο ίδιο ύφος με εσένα για πες μας πόσο μαλάκας είσαι.... Το ότι σε αντιμετωπίζει με ευγένεια δεν σημαίνει αδυναμία. Το κατάλαβες μαλάκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου