Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

«κάποτε στις τάξεις ήταν 40 παιδιά»!


Η εμμονή του υπουργείου Παιδείας στις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία, που θα οδηγήσει σε τμήματα 28 και 29 μαθητών, επιβεβαιώθηκε και από τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και γονείς έξω από το κτίριο του ΥΠΑΙΘ στο Μαρούσι, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για τις συγχωνεύσεις. 

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, καθώς και τοπικές Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων από σχολεία όπου ήδη εφαρμόζεται η απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, δρομολογούνται συμπτύξεις τμημάτων και μετακινήσεις εκπαιδευτικών για να καλυφτούν τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, αντί να γίνουν μαζικές προσλήψεις. 

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα! Έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών, προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου