Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

80 χρόνια από την 28η Οκτωβρίου 1940

                                                      Όταν η ιστορία γίνεται δύναμη...

Συνεχίζεται η πολύμορφη δραστηριότητα των Τομεακών Οργανώσεων της ΚΝΕ, μέσα από την οποία τιμούν τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ και με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτώβρη.

Με οργανωμένους ιστορικούς περιπάτους στα χνάρια των αγωνιστών, σε γειτονιές πόλεων και άλλους τόπους που σηματοδοτούν μεγάλες στιγμές της πάλης, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ γνωρίζονται με την πραγματική ιστορία, τους αγώνες του λαού μας.

Συζητούν για τα διδάγματα που δίνει η δεκαετία του '40, για τα όσα γεννούν τον φασισμό και τον οργανωμένο λαϊκό αγώνα, για την ιδιαίτερη σημασία της γνώσης της Ιστορίας σε συνθήκες όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Στην Αττική

Ιστορικούς περιπάτους σε γειτονιές της Αθήνας διοργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ το Σάββατο 30 Οκτώβρη:

-- Η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά στο κέντρο του Πειραιά, με αφετηρία την πλατεία Τερψιθέας στις 12 μ.

-- Η ΤΟ ΕΜΠ στις 11 π.μ. στην Καλλιθέα, με αφετηρία το μνημείο στην πλατεία Ελπίδος στο Κουκάκι.

-- Οι ΤΟ ΦΜΣ και Παντείου στις 11 π.μ. στον Υμηττό, με αφετηρία το μνημείο στον χώρο της «Πυρκάλ».

Προβολή του ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ «Οταν η Ιστορία γίνεται δύναμη» διοργανώνουν:

-- Η ΤΟ ΠΑΠΕΙ το Σάββατο 30/10 στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Στέκι Πειραιά της ΚΝΕ «Τραβέρσο».

-- Η ΤΟ Πειραιά την Κυριακή 31/10, επίσης στις 7 μ.μ. στο «Τραβέρσο».

-- Την Παρασκευή 29 Οκτώβρη, οι ΤΟ ΠΑΔΑ επισκέπτονται την έκθεση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στο Σκοπευτήριο Καισαριανής. Αντίστοιχες, οργανωμένες επισκέψεις Τομεακών Οργανώσεων στην έκθεση προγραμματίζονται για τις επόμενες μέρες.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Η Περιφερειακή Οργάνωση ΑΕΙ Θεσσαλονίκης διοργανώνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος; Εμείς θα νικήσουμε», την Παρασκευή 29/10 στον κινηματογράφο «Μακεδονικό» στις 8.30 μ.μ.

Η ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Παρασκευή 29/10 προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών» και το Σάββατο 6/11 ιστορικό περίπατο στις γειτονιές της Καλαμαριάς.

Η ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης διοργανώνει το Σάββατο 30/10, στις 12 μ. ιστορικό περίπατο για τη δράση του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ στις γειτονιές της Ανω Πόλης και των Συκεών. Επίσης, ιστορικό περίπατο στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» και στις γειτονιές των Αμπελοκήπων. Σημείο εκκίνησης το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και οι πρώην φυλακές του Γεντί Κουλέ.

Η ΤΟ Σερρών, το Σάββατο 30/10, διοργανώνει ιστορικό περίπατο στην πόλη των Σερρών.

Η γυμνασιακή ΟΒ Κατερίνης, το Σάββατο 30/10, διοργανώνει προβολή της ταινίας «Ο φωτογράφος του Μαουτχάουζεν» στα γραφεία του ΚΚΕ.

Οι Εδαφικές Οργανώσεις της ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 5/11, στις 8 μ.μ., διοργανώνουν προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών» στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Βελισσαρίου 5).

Οι Μαθητικές Οργανώσεις της ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 6/11, διοργανώνουν ιστορικούς περιπάτους στις γειτονιές της Τούμπας και σε περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Στη Θεσσαλία

Εκδρομή στο Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 - 1949, στο χωριό Αμπελάκια, πραγματοποιούν την Κυριακή 31 Οκτώβρη οι ΤΟ Λάρισας της ΚΝΕ.

Την ίδια μέρα, οι ΤΟ Βόλου της ΚΝΕ διοργανώνουν στις 11.30 π.μ. ιστορικό περίπατο στην πλατεία Ελευθερίας. Θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι παρτιζάνοι των Αθηνών».

Στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

-- Στην Κομοτηνή, οι Μαθητικές Οργανώσεις Ροδόπης της ΚΝΕ, σήμερα, Πέμπτη 28 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στο συντριβάνι της πλατείας Ειρήνης.

Το Σάββατο 30 Οκτώβρη:

-- Στην Αλεξανδρούπολη, η Τομεακή Οργάνωση Εβρου της ΚΝΕ, στις 11.30 π.μ. έξω από το Εθνολογικό Μουσείο.

-- Στη Δράμα, οι Μαθητικές Οργανώσεις Δράμας της ΚΝΕ στις 11.30 π.μ. στην κεντρική Πλατεία.

-- Στην Καβάλα, οι Μαθητικές Οργανώσεις Καβάλας της ΚΝΕ, στις 12 μ. στο συντριβάνι της πλατείας Ελευθερίας.

Την Κυριακή 31 Οκτώβρη, στην Ξάνθη, οι Μαθητικές Οργανώσεις Ξάνθης της ΚΝΕ διοργανώνουν ιστορικό περίπατο στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Εκδρομή στα Ανώγεια

Εκδρομή στα Ανώγεια Ρεθύμνου διοργανώνουν το Σάββατο 30/10 οι ΤΟ της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια της Κρήτης. Συμμετοχές και πληροφορίες στα τηλέφωνα 6955719974 για Ηράκλειο και Λασίθι, 6947605973 για τα Χανιά και 6943293117 για το Ρέθυμνο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου