Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Παναττική συγκέντρωση στο γκέτο της COSCO

 
Οι εργαζόμενοι της COSCO συνεχίζουν για τρίτη ημέρα την απεργία τους, τους διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά τους, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για να γυρίζουν όρθιοι στα σπίτια τους, στις οικογένειές τους μετά το μεροκάματο.
Όλο και περισσότερος κόσμος συγκεντρώνεται στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων της COSCO, που σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η μεγάλη παναττική συγκέντρωση.

Με νέα 24ωρη απεργία, την τρίτη κατά σειρά, από την περασμένη Δευτέρα που έχασαν τον συνάδελφό τους Δημήτρη Δαγκλή στο εργασιακό γκέτο της COSCO λόγω της έλλειψης ακόμα και των στοιχειωδών μέτρων προστασίας της ζωής τους, οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του ΣΕΜΠO, στο λιμάνι του Πειραιά κλιμακώνουν τον αγώνα τους.

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης βρίσκονται στην πύλη του ΣΕΜΠΟ και περιφρουρούν την απεργία τους διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά τους, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για να γυρίζουν όρθιοι στα σπίτια τους, στις οικογένειές τους μετά το μεροκάματο.

Στο πλευρό τους σε αυτόν τον αγώνα έχουν Σωματεία και φορείς του Πειραιά, και όχι μόνο, που εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Χιλιάδες μηνύματα στήριξης στους απεργούς για τα δίκαια αιτήματά τους εκφράζονται και μέσω του twitter καθώς το #οι_ζωές_των_εργατών_μετράνε έχει αναδειχθεί σε ιδιαίτερα δημοφιλές hashtag.

 Χειροκροτήματα απέσπασε η ανακοίνωση οτι αυτή την ώρα στην Κωνσταντινούπολη γίνεται κινητοποίηση στην COSCO απο το Συνδικάτο Μεταφορων Τουρκίας. Βίντεο 


Συνδικάτο Μεταφορων Τουρκίας

«Αδέλφια μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον χαμό ενός 45χρονου εργάτη στις προβλήτες της COSCO στον Πειραιά. Είναι σαφές ότι πρόκειται για φόνο εκ προμελέτης που διαπράχθηκε από την απληστία των εργοδοτών για όλο και περισσότερο κέρδος. Ο αδερφός μας εργάτης σκοτώθηκε κυριολεκτικά από τον εργοδότη, λόγω έλλειψης μέτρων ασφάλειας και προστασίας. Δυστυχώς βλέπουμε τις ίδιες δολοφονίες που θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί σε όλο τον κόσμο.

Εκ μέρους της εργατικής τάξης της Τουρκίας και του Συνδικάτου Μεταφορών Nakliyat-İş, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της COSCO που απεργούν υπό την ηγεσία του σωματείου τους ΕΝΕΔΕΠ. Εκφράζουμε, επίσης, τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην εργατική τάξη της Ελλάδας. Η ενότητα των εργαζομένων θα νικήσει! Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη!» 

Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ)


 Η απεργία των εργαζομένων της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά συνεχίζεται για 3η μέρα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον αγώνα τους για καλύτερες συνθήκες εργασίας, ενάντια στην εκμετάλλευση.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας για την απώλεια της ζωής του συναδέλφου στην οικογένεια του και το ΠΑΜΕ.

Όχι άλλο αίμα, όχι άλλοι θάνατοι για τα κέρδη!

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ

Την αλληλεγγύη τους εκφράζουν: Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Αν. Αττικής,  το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ).

Ακόμη τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»ΠΕΕΜΑΓΕΝ, το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Νομού Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής, το Συνδικάτο Καθαριστριών - Καθαριστών Ν. Αττικής και Περιχώρων, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής, το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Μεταξά» στον Πειραιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρίου, η Ένωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων (ΣΥΑΤ), το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας, τα Συνταξιουχικά Σωματεία Δημοσίου - ΙΚΑ - Πειραιά.

O Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου ν. Φθιώτιδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα (ΣΕΘΕΑ), το Σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση «ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ ΠΑΡΤΝΕΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε» νομού Αττικής, η Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Σιδηροδρομικών (ΔΕΣΚ-Σ), το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου, η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Χαλκίδας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Δυτ. Αττικής, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών ν. Ηρακλείου.

Επίσης η Ένωση Γονέων Περάματος, οι Σύλλογοι Γυναικών Πειραιά, Νίκαιας, Περάματος, Κορυδαλλού, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Σαλαμίνας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη».

Διεθνής αλληλεγγύη

Σε μήνυμά της η Συνδικαλιστική Οργάνωση USB Ιταλίας σημειώνει ότι «στέκεται στο πλευρό των απεργών εργατών στο λιμάνι του Πειραιά. Μοιραζόμαστε και στηρίζουμε τους αγώνες των ταξικών συνδικάτων διεθνώς ενάντια στις εργασιακές συνθήκες που εκμεταλλεύονται τους εργάτες μέχρι θανάτου».

Η Συντεχνία Εργατοϋπαλλήλων Γεωργίας, Δασών, Μεταφορών, Λιμενεργατών, Ναυτεργατών και Συναφών Επαγγελμάτων Κύπρου (ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ - ΠΕΟ) σημειώνει πως «αυτά τα ατυχήματα δεν έπρεπε να συμβαίνουν και μπορούσαν να αποφεύγονταν αν λαμβάνονταν όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας, τόσο από τους εργοδότες, όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες» και εκφράζει «την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη μας στους αγώνες σας για 6ωρες πόστες, για κατάργηση των κόντρα βαρδιών, για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης εργασία, για συμφωνημένες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για την πλήρη εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων».

Μήνυμα αλληλεγγύης στους λιμενεργάτες της COSCO έστειλε το Σωματείο εργαζομένων στο μετρό στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, Seko Klubb 111, που οργανώνει χιλιάδες εργαζόμενους,

Την αλληλεγγύη και τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς και τους συναδέλφους του νεκρού εργαζόμενου εκφράζει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών - Επικοινωνιών Λ. Αμερικής (FUTAC). «Σας λέμε ότι ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας. Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών» σημειώνει στο μήνυμά της.

2 σχόλια:

  1. Στην συγκέντρωση η οικογένεια του αδικοχαμένου εργάτη
    https://youtu.be/TEwi72d5HgY

    Από τον χαιρετισμό του Σ. Πουλικογιαννη
    https://youtu.be/vaWu_pUTn9k

    «Στο κενό» η προσπάθεια της COSCO να κηρυχθεί παράνομη η απεργία
    https://youtu.be/jAd7TNiPgMw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγκέντρωση συμπαράστασης και στην Ιταλία στους απεργούς της COSCO
    https://youtu.be/jmlYAhk2_3w

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
    Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στην Ελλάδα έξω από τα γραφεία της COSCO
    https://youtu.be/BvFqh6kG8aA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου