Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Τη βρήκαν!


Στη Θεσσαλονίκη την έψαχνε στην Αθήνα τη βρήκε.

Για την κυβέρνηση λέμε και τη βία, που την έψαχνε να την καταδικάσει απ' όπου κι αν προερχόταν.

Στην αρχή εξέτασε τα φασιστοειδή, χρυσαυγίτες και λοιπούς μαχαιροβγάλτες στη Θεσσαλονίκη, αλλά το πράγμα φαινόταν από μακριά: Τους προκαλούσαν εκείνοι που αγωνίζονταν για ένα σχολείο με καθηγητές, υποδομές, μέτρα προστασίας κι όλοι οι υπόλοιποι που δεν θέλουν 15χρονα παιδιά σκλάβους στα αφεντικά.

Μετά απλά ακολούθησε τα ίχνη: Πάνω από 95% στους συλλόγους καθηγητών της έτριψαν -για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά και παρά τις απειλές για στερήσεις μισθών και απολύσεις που νομοθέτησε- στα μούτρα τα σχέδια για την αξιολόγηση. Τα ποσοστά μύριζαν… ολοκληρωτισμό από μακριά κι έτσι με συνοπτικές διαδικασίες δίκασε και καταδίκασε τους ενόχους.

Ε, όταν πια είδε και χιλιάδες εκπαιδευτικούς, φοιτητές και γονείς να βάζουν εμπόδια να αρνούνται με το στανιό τα σχολεία τους να γίνουν το αλώνι χορηγών κι επιχειρήσεων και να ζητάνε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει, η υπόθεση έδεσε.

Οι νόμοι άλλωστε είναι για να εφαρμόζονται.

Κι όσο για νόμους για το σκληρότερο ταξικό σχολείο υπάρχει ολόκληρη συλλογή, κληρονομιά όλων των κυβερνήσεων.

Ε, δεν είμαστε και ζούγκλα...

 

1 σχόλιο:

  1. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2791-kentrodeksia-me-fasistiko-pyrina Καλό το παραμύθι με την ...κακιά δεξιά.... απο τα εξαπτέρυγα της ...πασοκάρας... για να ξεπλυθούν τα εγκλήματα τους αλλά δεν τσιμπάμε. Κουτσαίνει ο σύριζα και υπάρχει δυσκολία στην δημιουργία του νέου οπορτουνιστικού αναχώματος με αποτέλεσμα οι Καπιταλιστές να εμφανίσουν πάλι τον φασισμό για να ενισχύσουν τον οπορτουνιστικό συρφετό με χαρακτηριστικά που δεν έχει στην προσπάθεια του να εγκλωβίσει τους Κομμουνιστές στον Καπιταλισμό. Δεν ξεχνάμε ότι απο τα 47 χρόνια ...μεταπολίτευση τα μισά κυβερνούσε η αριστερά που τρέφει τον φασισμό. Τα εγκλήματα της αριστερής κυβέρνησης του σύριζα είναι πρόσφατα με τις φωτογραφίες στο ...Καστελόριζο. Οποιος θέλει Αντιφασιστικό αγώνα τον καλωσορίζουμε στην κοινωνική συμμαχία χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστής μοναδικό κριτήριο το ταξικό. Μέσα στο αγώνα γίνεται και ιδεολογική πάλη και ζύμωση και οι Κομμουνιστές βάζουμε την πρόταση εξουσίας για ανατροπή του καπιταλισμού με την ζωή να ξεκαθαρίζει τα πάντα. Οποιος νομίζει πως θα εγκλωβίσει τους Κομμουνιστές στον Καπιταλισμό μέρες ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 είναι μακριά νυχτωμένος να αλλάξει πλευρό γιατί πιάστηκε.... ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου