Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Στις τρύπες τους


Στα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Σταυρούπολη είδαμε πρωτοφανείς εικόνες, με οργανωμένες ομάδες φασιστοειδών να έχουν μετατρέψει σε άντρο τους ένα ολόκληρο σχολείο, μεταφέροντας σε αυτό «οπλοστάσιο» από μολότοφ, πέτρες, ρόπαλα και μαχαίρια. 

Η ανοχή της αστυνομίας και της διεύθυνσης, που έδωσαν αέρα στα πανιά των κουκουλοφόρων φασιστοειδών να κυκλοφορούν ανενόχλητοι μέσα στο σχολικό συγκρότημα, να προπηλακίζουν, να απειλούν και να εξαπολύουν δολοφονικές επιθέσεις, «βγάζει μάτι» και δείχνει με ποιανού τις πλάτες δρουν τέτοιοι μηχανισμοί. Εξίσου κατάπτυστη είναι και η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στις περσινές μεγάλες κινητοποιήσεις των μαθητών στη Θεσσαλονίκη, η συμμετοχή των μαθητών από τα δύο ΕΠΑΛ που συστεγάζονται στη Σταυρούπολη ήταν δυναμική και σταθερή, γεγονός που έχει αποτυπωθεί σε δεκάδες φωτογραφίες από τα πανό τους στις μαθητικές πορείες. 

Φαίνεται λοιπόν ότι κάποιοι έψαχναν τρόπο να «συνετίσουν» τους μαθητές και να στείλουν μήνυμα στη νεολαία που τα τελευταία χρόνια σε σχολεία και σχολές δείχνει διαθέσεις αγωνιστικής ανάτασης. Απέναντι σ' αυτούς επιστρατεύεται πρώτα και κύρια η δράση των φασιστοειδών, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν, είναι και θα είναι πάντα το «μακρύ χέρι» του συστήματος ενάντια στις διεκδικήσεις του λαού και της νεολαίας. 

Και ότι μόνο ο αγώνας του εργατικού - λαϊκού κινήματος μπορεί να τους στείλει οριστικά στις τρύπες τους.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλή κίνηση η ακαριαία δημοσίευση ονομάτων και φωτογραφιών των φασιστών!
    https://www.902.gr/eidisi/politiki/273181/ta-stoiheia-ton-fasiston-draston-tis-simerinis-dolofonikis-epithesis-kata
    Kαι τους "καρφώνει" αλλά και εκθέτει τη μπατσαρία, που επιχειρεί να τους καλύψει "προσάγοντας" άσχετα πρόσωπα η ενόχους τρίτης κατηγορίας.
    Μωρέ, θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι.
    Παίχτε μπάλα τώρα, Κούλη και λοιποί "Γραμματείς και Φαρισαίοι" υποκριτές!
    Δε θα σας περάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου