Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Δολοφονική επίθεση φασιστών σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ


Ομάδα περίπου 15 φασιστών, οπλισμένοι με αλυσίδες, τέιζερ και φορώντας κράνη διέπραξαν πριν από λίγο δολοφονική επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν μαζική εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης με τον "Ριζοσπάστη" και την πρόσκληση για τη συγκέντρωση που διοργανώνεται τις επόμενες μέρες. 

Οι δολοφονικές προθέσεις τους έπεσαν δεν ευοδώθηκαν αφού όλος ο κόσμος που βρισκόταν στο σημείο ξεσηκώθηκε και τράπηκαν σε φυγή. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά 4 μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Αμεση απάντηση στα φασιστοειδή δίνουν αυτή την ώρα φοιτητές της Θεσσαλονίκης με συγκέντρωση πραγματοποιείται στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης. Διαβάζοντας σχετικό ψήφισμα καταδίκης των ναζιστικών επιθέσεων από Φοιτητικούς Συλλόγους, ενημερώνουν το λαό της περιοχής και στέλνουν μήνυμα: ούτε στη Σταυρούπολη ούτε πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

Είναι προφανές ότι οι φασίστες είναι αποθαρρυμένοι από το γεγονός ότι αφήνονται εδώ και μέρες να δρουν ελεύθεροι στα σχολεία και τις γειτονιές της περιοχής, αλλά και από το απροκάλυπτο "ξέπλυμα" από εκπροσώπους της κυβέρνησης που έχουν πιάσει στασίδι σε όλα τα κανάλια και αναπαράγουν τη θεωρία των "δύο άκρων", εξισώνοντας τους εγκληματίες φασίστες με αυτούς που προσπαθούν να τους αντιμετωπίσουν. 

Το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες ορισμένων από τη φασιστική συμμορία και απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα. Να αναλάβει την ευθύνη της απέναντι στη δράση των φασιστικών συμμοριών. Να προστατέψει την ελεύθερη πολιτική δράση, τη δράση του κινήματος από τις επιθέσεις τους.

Ο λαός να τους απομονώσει στις γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς!

Ντοκουμέντα

Την ώρα της επίθεσης στην πλατεία 
 
 
Η ομάδα των φασιστών που επιτέθηκαν σε μέλη των ΚΚΕ - ΚΝΕ
 
Ο δεξιά εικονιζόμενος είναι από την ομάδα φασιστών
 
 
Ο εικονιζόμενος στο κέντρο της φωτογραφίας είναι ο επικεφαλής των σημερινών επιθέσεων σήμερα και στο σχολείο
*Πρόκειται για τους:
Γιώργο Σαραφίδη
Νίκο Νταβράνη
Μιχάλη Λαζαρίδη
Μάριο Νικοδήμου
Σταύρο Παπαδόπουλο

Αλωνίζουν ανενόχλητες οι φασιστικές ομάδες 
 

Σε δήλωσή της (δείτε παραπάνω) η αυτόπτης μάρτυρας, Νικολέτα Θεογνώστου εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του δήμου Μελά καταγγέλλει ότι οι φασιστικές ομάδες με ευθύνη των κυβερνώντων αλωνίζουν εδώ και μέρες χωρίς να τους πειράζει κανείς. 

5 σχόλια:

  1. Η Δικαίωση των θέσεων του ΚΚΕ είναι απόλυτη και το δείχνουν ξεκάθαρα αυτές οι επιθέσεις. Τους πονάει όλους του καπιταλιστικού μπλοκ το ότι δεν εγκλωβιζόμαστε στον καπιταλισμό και δεν γινόμαστε οπορτουνιστικό ανάχωμα για να καταστρέψουμε τον λαό. Συνεχίζουμε με πείσμα αισιοδοξία και δύναμη. Τάξη απέναντι σε τάξη. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://prin.gr/2021/10/logiki-akron/ Οι Τροτσκιστές παραμυθάδες του ΝΑΡ τα εξαπτέρυγα της ...πασοκάρας... στο ξέπλυμα των εγκλημάτων της αριστερής κυβέρνησης του σύριζα που ήταν αγκαλιά με τους φασίστες για να επανέλθει στην κυβέρνηση νομίζοντας οι αφελής ότι θα εγκλωβίσουν τους Κομμουνιστές. Θα τσακίσουμε τους Φασίστες μαζί με τα δίδυμα αδελφάκια τους τους φορείς όλων των οπορτουνιστικών απόψεων. Η Εποχή που τους πέρναγε μας τελείωσε το 1991... ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πράγμα αγριεύει στη Σταυρούπολη.
    Από ό,τι φαίνεται, η αστική τάξη θέλει να δημιουργήσει περιοχές-στηρίγματα του Φασισμού και των Ταγμάτων Εφόδου, που θα χρησιμοποιηθούν σαν αφετηρία, πυρήνες για την εξάπλωση του "κινήματος" στην υπόλοιπη χώρα.
    Μπαίνουμε σε καινούργια φάση της ταξικής πάλης.
    Και δυστυχώς, ο αντίπαλος, εκμεταλλευόμενος τα ατού του σε υποκειμενικό και πολιτικό επίπεδο, ακολουθεί επιθετική τακτική επιδιώκοντας να μας εξαναγκάσει σε αμυντική υποχώρηση.
    Αν του περάσει, ζήτω, που καήκαμε.
    Χρειάζεται άμεση απάντηση/αντιπερισπασμό. Δε μπορεί, θα έχει αδύνατα σημεία. Συνήθως η Αντίδραση γίνεται επιθετική, όταν νοιώθει πως απειλείται.
    Αν έχουν διαγνώσει άνοδο της επιρροής του Κόμματος, συν την αποτυχία, μέχρι στιγμής, της συγκρότησης του περιπόθητου αναχώματος, ε, είναι ώρα το Κόμμα να ρίξει το σύνθημα της αντεπίθεσης, με ό,τι δυνάμεις είναι διαθέσιμες. Επεσε και σε κατάλληλη στιγμή και η έκκληση για συμπαράταξη.
    Για να δούμε, τι μπορούμε να κάνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...Να δοθεί μαζικό μήνυμα καταδίκης στο φασισμό και τα στηρίγματά του, στην μεγάλη συναυλία των εργατικών σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων, την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

      https://gkagkarin.blogspot.com/2021/10/blog-post_52.html

      Διαγραφή
    2. Σεχτάρ, η νέα δολοφονική επίθεση δεν είναι στην Σταυρούπολη, στην Ηλιούπολη είναι.
      Θα μου πεις Δυτική Θεσσαλονίκη είναι και οι δυο συνοικίες...
      Όχι πως έχει καμιά σημασία

      ΔΣΕ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου