Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Να ανακληθούν όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία


Ερώτηση

Προς: Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Συγχωνεύσεις στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δυτικού Τομέα Αθήνας

Διανύουμε την τρίτη σχολική χρονιά από την έναρξη της πανδημίας, η διαχείριση της οποίας από την πλευρά της κυβέρνησης έχει κοστίσει σε μορφωτικό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο στους μαθητές. Την ίδια στιγμή έχουν ψηφιστεί νόμοι (ν. Χατζηδάκη) με αρνητικές συνέπειες στο εργασιακό καθεστώς, στις συνθήκες εργασίας και στους μισθούς των εργαζόμενων γονέων.

Μετά από ενάμισι χρόνο τηλεκπαίδευσης, αφού κοστολογήθηκε ως φθηνότερη λύση, η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρήκε τα σχολεία με υπερπληθή τμήματα μαθητών και εκατοντάδες κενά σε εκπαιδευτικούς. Ενώ σε ό,τι αφορά στα μέτρα πρόληψης απέναντι στην πανδημία έμειναν ανοχύρωτα, δίχως σχολικούς νοσηλευτές, επαρκή καθαριότητα και μέσα ατομικής υγιεινής, περιοδικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους δωρεάν, ουσιαστική ενημέρωση των γονέων και των μαθητών για το πρόγραμμα εμβολιασμών, μαζί με την ολοκληρωμένη, ολόπλευρη παρακολούθηση των ήδη εμβολιασμένων.

Αφού δεν εξασφαλίστηκε τίποτα από τα παραπάνω, ενάμισι μήνα από το άνοιγμα των σχολείων σειρά έχουν οι συγχωνεύσεις τμημάτων. Αυτές υπολογίζονται σε 1000 περίπου σε όλη τη χώρα, για την εξοικονόμηση εκπαιδευτικών σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Μέτρο που έχει αρνητικές συνέπειες και για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς με ό,τι συνεπάγεται για την ανταπόκρισή τους στο, έτσι και αλλιώς, σύνθετο έργο τους.

Τμήματα που έχουν έναν ανεκτό αριθμό μαθητών, συγχωνεύονται και διαμορφώνονται με βάση τον απαράδεκτα υψηλό αριθμό, όπως αυτός ορίζεται από τον νόμο. Συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Γ΄ Αθήνας συγχωνεύτηκαν με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας τμήματα σε 28 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: 1o-3ο Γυμνάσιο και 1ο-2ο ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας, 3ο-4ο-7ο Γυμνάσιο και 1ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου, 4ο-5ο Γυμνάσιο και 1ο-3ο-6ο ΓΕΛ Αιγάλεω, 1ο Γυμνάσιο Καματερού, 4ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, 3ο-9ο Γυμνάσιο και 5ο-6ο-7ο ΓΕΛ Ιλίου, 2ο Γυμνάσιο και 5ο ΓΕΛ Πετρούπολης, 2ο-3ο-14ο-16ο Γυμνάσιο και 6ο-10ο ΓΕΛ Περιστερίου. Απόφαση προκλητική καθώς σε πολλά από αυτά τα σχολεία, ήδη πριν τις συγχωνεύσεις, υπήρχαν αίθουσες σφραγισμένες και τμήματα με μεγάλο αριθμό παιδιών.

Ερωτάται η κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει για να ανακληθούν όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων, να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα, να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς και να εξασφαλιστούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης απέναντι στην εξέλιξη της πανδημίας.

Ο βουλευτής

Γιάννης Δελής.

 

2 σχόλια:

  1. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/koinonia/2809-akriveia-polemos-xoris-opla-alla-me-pragmatika-thymata Οπορτουνιστικά κουραφέξαλα και τρίχες για μεταξωτές κορδέλες απο τα κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι τους Μανιαδάκηδες με την σαπισμένη σούπα που βρωμάει. Αυτοί είναι οι νόμοι της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής δεν αλλάζουν στα πλαίσια του καπιταλισμού που σε καμία περίπτωση δεν γίνεται ...ανθρώπινος... Το μόνο που μπορεί να καταφέρει ο λαός είναι όσο δυναμώνει η Κοινωνική συμμαχία να αποσπά προσωρινά μέτρα ανακούφισης έχοντας στο στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού με ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Η Συνταγή των Μανιαδάκηδων δεν δικαιώθηκε ποτέ και πουθενά έπνιξε τους λαούς στο αίμα και κατέστρεψε την ΕΣΣΔ. Και στην χώρα μας οδήγησε τον λαό στην σφαγή γιατί δεν πήραμε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.imerodromos.gr/schedon-4-chiliades-nea-kroysmata-kai-54-nekroi-se-ena-24oro-terasties-kyvernitikes-eythynes/ Εκατόμβες νεκρών απο την πανδημία έχουμε σε όλο το καπιταλιστικό κόσμο και όχι μόνο εδώ με την κακιά ...δεξιά.... Σε Ισπανία Τσεχία Πορτογαλία Βενεζουέλα ακριβώς τα ίδια συμβαίνουν με αριστερές κυβερνήσεις και συμμετοχή ...Κ.Κ. Είναι ο Καπιταλισμός Ηλίθιε και πρέπει να τον ανατρέψουμε με όχημα την κοινωνική συμμαχία χωρίς μεταβατικές σταδιακές μπούρδες και παπάτζες. Οι ..πασοκιές δεν περνάνε.. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου