Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Βαφτίζει «εθνικό συμφέρον» τη συμμετοχή της Ελλάδας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς


Σε θέμα «εθνικού συμφέροντος» ανάγει ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, την ψήφιση της ελληνογαλλικής συμφωνίας με την οποία η κυβέρνηση, για να αναβαθμίσει τη θέση και τις μπίζνες της εγχώριας αστικής τάξης, σπρώχνει τον λαό και τη χώρα ακόμα βαθύτερα σε άκρως επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και επεμβάσεις που «τρέχουν» σε όλη την ευρύτερη περιοχή και φτάνουν μέχρι την Υποσαχάρια Αφρική.

Από τη Σλοβενία, όπου συμμετέχει στη Σύνοδο ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων, μίλησε για «ιστορική» συμφωνία, ισχυριζόμενος ότι «ενισχύει ουσιαστικά τη δυνατότητα της Ευρώπης να χτίσει τον δικό της αμυντικό πυλώνα εντός του ΝΑΤΟ».

Ενόψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή είπε ότι «όλοι θα τοποθετηθούν και θα αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους, καθώς σε μία ιστορική συμφωνία ιστορικές είναι και οι ευθύνες όσων θα κληθούν διά της ψήφου τους να πουν “ναι” ή “όχι” σε μία Συμφωνία η οποία έχει πραγματικά εθνική διάσταση», προσθέτοντας πως «κάποιοι δεν μπορούν να δουν πέρα από τις κομματικές παρωπίδες το πραγματικό εθνικό συμφέρον της χώρας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου